Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Spłać finansowanie nieruchomości przed terminem.

Napisany przez HuberA
Cześć, Mam następujący problem: Moje obecne finansowanie mieszkania jest ważne do grudnia 2012 roku, ale ponieważ obecnie obowiązuje bardzo atrakcyjna stopa procentowa, chciałbym zakończyć finansowanie w innej banku i spłacić moje obecne zobowiązania. Skontaktowałem się z bankiem i poprosiłem o obliczenie odszkodowania za wcześniejszą spłatę, na co otrzymałem odpowiedź, że nie jest możliwe wcześniejsze zakończenie umowy! Jakie są możliwości wcześniejszego wyjścia z aktualnego umowy finansowej? Pozdrawiam, Andreas

Napisany przez NaTwoim13
Cześć HuberA, decyzji banku nie będą mogli zmienić, nie muszą go też wypuścić, nawet jeśli zapłacą odszkodowanie za wcześniejszą spłatę. Co myślisz o kredycie terminowym? Możesz dzisiaj zabezpieczyć stopę procentową na 2012 rok. Oznacza to, że możesz zaplanować refinansowanie na 10 lub 15 lat, rozpoczynając od daty wygaśnięcia okresu ustalonej stopy procentowej i w międzyczasie nie płacić za udostępnienie kredytu! Dodaj możliwość dodatkowych spłat i opcję zmiany stopy spłaty, i będziesz elastyczny na przyszłość, począwszy od 2012 roku!

Napisany przez Finanzmakler
Bank musi pozwolić ci na spłatę kredytu tylko wtedy, gdy sprzedasz nieruchomość. W przeciwnym razie decyzja należy do banku. Czasami bank zgadza się udzielić ci niższego kredytu wcześniej, jeśli zdecydujesz się ponownie finansować z tej samej banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata