Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wziąć kredyt i ulokować go w innej banku.

Napisany przez Fios
Mam pytanie teoretyczne: Wkrótce otrzymam kredyt w wysokości 10 000 EUR o oprocentowaniu 4,55% skutecznego. Czy opłaca się zainwestować ten kredyt w inny bank, który oferuje mi 6,3% oprocentowanie stałe? Czy coś przeoczyłem? Pozdrawiam

Napisany przez stechus kaktus
Skąd można uzyskać pewne 6,3 ? Ale załóżmy, że tak się stanie, co w takim razie z podatkiem od zysków kapitałowych? Około 1/3 odsetek idzie do fiskusa (przy założeniu, że nie zostało wykorzystane ulgi podatkowej i nie ma zaświadczenia o niezobowiązaniu do rozliczeń)

Napisany przez 2Escorpio
Uważam również, że przy podanych stopach procentowych ten pomysł w ogóle się nie opłaca... z trochę szczęścia można osiągnąć plus/minus zero, jeśli nie z podatkami, opłatami za obróbkę, a nawet minus.

Napisany przez ADMCI4
Tak samo myślę. Obecnie taki wysoki procent jest również nierealistyczny, przynajmniej jeśli chodzi o inwestycje w 100% bezpieczne. Lepiej poszukać dobrego lokaty terminowej, ponieważ lokata terminowa nie jest obecnie tak atrakcyjna, ale jest oczywiście bardzo elastyczna.

Napisany przez Kredit suchend
Fios pisze: Mam pytanie teoretyczne: Wkrótce otrzymam kredyt w wysokości 10 000 EUR oprocentowany stopą 4,55% APR. Moje pytanie brzmi: Czy opłaca się ulokować kredyt w innej banku, który oferuje mi stałą stopę 6,3%? Czy coś przeoczyłem? Pozdrawiam
To rzeczywiście rewelacyjny niski oprocentowanie. Skąd można je uzyskać? Ja także szukam informacji na temat kredytów. Jeśli ktoś może mi udzielić przydatnych informacji, byłbym wdzięczny!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata