Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Oprocentowanie salda karty przedpłaconej?

Napisany przez ADMCI4
Niedawno zastanawiałem się nad kartami przedpłaconymi. W zasadzie nie jest to zła sprawa. Jednakże wymaga to wcześniejszego wpłacenia na nią pieniędzy, których początkowo nie można używać w inny sposób. Jeśli pieniądze znajdują się na karcie przedpłaconej przez pewien czas, zanim je wydamy, czy otrzymujemy w tym czasie odsetki? Jeśli umieściłbym te pieniądze na książce oszczędnościowej lub na rachunku oszczędnościowym, też coś bym za to dostał. Ktoś wie na ten temat coś więcej? Dzięki, Longinello

Napisany przez ProperSoul
Pytanie odwrotne: Czy otrzymujesz odsetki od salda na telefonie komórkowym? Nie, serio... To powinno być tam, gdzie możesz zobaczyć kartę kredytową prepaid. Spójrz do katalogu cennika danej karty, wtedy będziesz wiedział więcej. Przepraszam, że nie mogę powiedzieć Ci więcej na ten temat....

Napisany przez 2Escorpio
ProperSoul pisze: Pytanie: Czy otrzymujesz odsetki od salda na telefonie komórkowym?
Ale to są zupełnie inne kwoty *uśmiech*. Większość kart przedpłaconych oferowanych przez renomowane banki, np. Landes Bank Berlin, oferuje odsetki... oczywiście w różnych wysokościach. Ale nie ma co liczyć na 5% :P

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata