Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Inwestycja w złoto jako bezpieczną lokatę pieniężną.

Napisany przez ADMCI4
Cześć... W tak niepewnych czasach jak obecnie kompletnie nie wiem, jak chronić moje pieniądze. Nie mam bogactwa, ale dlatego właśnie chciałbym mądrze i bezpiecznie ulokować swoje pieniądze. Wolałbym unikać inwestowania w akcje, jest to dla mnie zbyt ryzykowne. Ostatnio kolega doradził mi inwestycję w złoto. Czy złoto rzeczywiście uchodzi za stabilną inwestycję? Mam około 23 000 euro, które chciałbym przeznaczyć również na moją emeryturę. Czy powinienem zainwestować całą kwotę w złoto obecnie, czy podzielić ją na części? A jeśli tak, to jak i gdzie powinna pójść druga część?

Napisany przez Silberexperte
Polecam srebro. Istnieje kilka powodów: 1. Niedowartościowany 2. Wysokie zapotrzebowanie ze strony przemysłu (półprzewodniki itp.) 3. Zapotrzebowanie ze strony konsumentów wzrasta od lat 4. Zasoby stają się coraz mniejsze Srebrne sztabki 1 uncja, Wiener Philharmoniker 1 uncja, Maple Leaf 1 uncja. To bezpieczne inwestycje i zyskają na wartości.

Napisany przez KellyH
Złoto to bezpieczna inwestycja. Złoto utrzymuje swoją wartość przez lata. Ta wartość istnieje już od kilku tysięcy lat. Dlatego zapewnia bezpieczeństwo dla inwestora. Jest to swoisty port bezpieczeństwa, w przeciwieństwie do sytuacji z akcjami czy papierami wartościowymi. W przypadku hiperinflacji lub reformy walutowej twoja płynność nie jest zagrożona. Jeśli chcesz kupić złoto, możesz to zrobić w każdym banku. Istnieje również kilku rzetelnych sprzedawców internetowych. Tak więc, jak już wspomniałem, inwestując w złoto nie możesz popełnić błędu. Mam nadzieję, że mogłem trochę pomóc, pozdrawiam.

Napisany przez andka
Cześć Klaus-Peter Masz rację, obecnie są naprawdę niepewne czasy. Też zastawiałem się nad tymi samymi kwestiami. W czasach inflacji i niepewności na rynku papierów wartościowych inwestowanie w metale szlachetne staje się popularną alternatywą dla lokowania pieniędzy. Znalazłem dobrego doradcę w tej kwestii. W jego treści zaznaczono, że złoto jest inwestycją wartościową, a srebro przynosi zyski. Zawiera niezbędną wiedzę na temat inwestowania w metale szlachetne. Możesz znaleźć tego doradcę pod poniższym linkiem: eBook-Super-OnlineShop - Inwestycje w złoto i srebro

Napisany przez ProperSoul
pisze: Halloooo... W takich niepewnych czasach jak obecnie nie mam pojęcia, jak mogę zabezpieczyć swoje pieniądze. Nie mam bogactw, ale właśnie dlatego chciałbym mądrze i bezpiecznie zainwestować pieniądze. Wolałbym trzymać się z dala od akcji, to dla mnie zbyt ryzykowne. Ostatnio kolega doradził mi inwestycję w złoto. Czy złoto faktycznie uchodzi za stabilny towar inwestycyjny? Mam około 23 000 euro, które chciałbym odłożyć na moją emeryturę. Czy powinienem zainwestować całą kwotę w złoto, czy podzielić ją? Jeśli tak, to jak i gdzie powinna trafić druga część?
Hallo Klaus-Peter, inwestycja w złoto uchodzi za najbezpieczniejszą inwestycję na świecie. Musisz jednak zdawać sobie sprawę, że złoto nie przynosi odsetek ani zysków. Złoto jest czystym trzyposążkowym. Zawsze ma wartość. I to od tysięcy lat. Jedynie to, ile otrzymasz w danej walucie przy sprzedaży, może się różnić. Według mnie złoto jako długoterminowy trzyposążkowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Jednak tylko Ty możesz odpowiedzieć, czy powinieneś zainwestować wszystkie swoje oszczędności w złoto. Zastanów się, że pewnego dnia możesz potrzebować większej kwoty pieniędzy, na przykład na nowy samochód lub większe naprawy w domu lub mieszkaniu. Może więc dobrze byłoby odłożyć część pieniędzy na koncie oszczędnościowym na czarną godzinę. Jeśli więc szukasz naprawdę stabilnej inwestycji, złoto jest odpowiednie. Ze względu na jego istniejącą od tysięcy lat wartość zawsze dostaniesz za nie coś. W odróżnieniu od inwestycji prowadzonych w walutach papierowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata