Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Produkty strukturyzowane / certyfikaty akcji japońskich i NIKKEI.

Napisany przez Karat
Jako interesujący produkt do uczestnictwa w rozwoju japońskiej giełdy akcji uważam nowy Certyfikat Twin-Win Japonii Banku Sal.Oppenheim Wartość 2444382 Zabezpieczony walutowo (CHF/Jen) Jeśli kurs nie spadnie poniżej 65% poziomu ochronnego, ale spadnie poniżej ceny emisyjnej, ta strata zamieni się na zysk w dniu wykupu 27.10.2010 r. Zapoznaj się z prospektem na stronie www.oppenheim-derivate.ch! Uważam, że w Japonii jest wiele możliwości. Zarówno w dół, jak i w górę. Myślę o: - relacjach między Japonią a Chinami i Koreą - strukturze wiekowej w Japonii (malejąca dzietność = starzenie się społeczeństwa) - zakończeniu kadencji premiera Koizumiego we wrześniu 2006 r. i związanej z tym niepewności. Ożywienie w Japonii jest w dużej mierze przypisywane Koizumiemu. Uważam, że powyższy produkt jest dobrym zabezpieczeniem na ewentualne zaangażowanie w Japonię, a jeśli wszystko pójdzie dobrze, będziesz mógł partycypować 1:1, nawet w przypadku umiarkowanego załamania na Nikkei. Inwestycje w poszczególne spółki z pewnością wiążą się z większym ryzykiem. Pozdrawiam

Napisany przez Karat
Kto zna ETF na indeks Nikkei? Po prostu nie mogę znaleźć niczego porządnego. CS przewiduje, że indeks Nikkei osiągnie 2000 na koniec 2007 roku. Teraz byłoby więc dobry moment na wejście. Karat

Napisany przez Karat
Czy nadszedł czas wejścia na indeks NIKKEI? Cel: 2000 punktów do końca roku. Japonia jest obecnie bardzo chwalona! Jednak w ostatnich dniach punktowo znacząco spadła. Dlatego może to być dobry moment na wejście. A może kieruje się jeszcze niżej? Karat

Napisany przez beat
Jestem zainwestowany w fundusz SmallCaps w Japonii. Widzę dodatkową szansę w długoterminowym rozwoju jena. Indeks nie jest dla mnie opcją.

Napisany przez ADMCI4
Karat pisze: Z powyższym produktem myślę, że byłbyś jednak dobrze przygotowany do zaangażowania w Japonii i jeśli wszystko pójdzie dobrze, będziesz mógł w nim wziąć udział 1 : 1. Karat
Co masz na myśli mówiąc "jeśli wszystko pójdzie dobrze"? 100% partycypacji może być w umowie, ale w przypadku tych produktów zawsze działa to inaczej! (zobacz sobie tę formułę)

Napisany przez Karat
14.03.2007 dodałem Mini Long ANB Amro Bank do mojej listy obserwowanych. Od tego czasu już ZYSK 23%! W tej chwili interesuję się tymi produktami. Trzeba tylko zdecydować, czy oczekuje się rosnącego czy malejącego rynku, a następnie kupić Mini Longa lub Mini Shorta. Jeśli na giełdzie panuje boczny trend lub idzie w niewłaściwym kierunku, to można to zrobić w dość dużym zakresie bez szkody. Nie ma utraty wartości czasu, która mogłaby wprowadzić w kłopoty, a jeśli wszystko idzie w odpowiednim kierunku, jesteś na pokładzie. Oczywiście najpierw trzeba odrobić stratę, ale potem.........................! Produkty te działają przez czas nieokreślony, chyba że osiągną ustalony poziom stop loss! Produkty takie jak Win Win zazwyczaj gwarantują obiecaną wartość tylko do końcowego terminu. Jeśli sprzedasz wcześniej, straty są możliwe. Dlatego ważne jest wiedzieć, dlaczego się kupuje dany produkt i postępować zgodnie z nim. Jeśli nie potrafisz zachować spokoju i nie traktujesz produktu w jaki sposób trzeba i nie wytrzymasz go tak, jak trzeba, to szanse na utratę pieniędzy są zawsze bardzo duże. W przypadku akcji jest podobnie. Wiele osób sprzedaje zawsze w najgłupszym momencie. Potem popełniają ten sam błąd przy zakupie. Ale tylko w ten sposób działa giełda. Pieniądze nigdy nie są utracone; po prostu zmieniają właściciela. Biedni pozostają biedni, a bogaci stają się coraz bogatsi. Karat

Napisany przez ADMCI4
Jak dotąd wszystko idzie nieźle... Skłaniałbym się raczej ku ETF-om albo certyfikatom open-end (Open-End Certificates on the NIKKEI 225 / CH0013183790).

Napisany przez Karat
Po spadku poniżej poziomu 13000, NIKKEI lub TOPIX znowu znajdują się w moim polu zainteresowań. Być może giełdy na całym świecie wciąż będą się trząść w sierpniu / wrześniu 2008, aby następnie odzyskać stabilność. Nie oznacza to, że od października będzie gwałtownie wzrastać, ale grunt powinien być znaleziony. Ponieważ giełdy zwykle reagują na koniunkturę gospodarczą rok wcześniej, obecne oznaki recesji, inflacji, utraty zaufania i kryzysu finansowego mogą powoli ustępować. W ogólnej opinii, po tym zwrocie, zwłaszcza dla Japonii, daje się przewidzieć dobre szanse na znaczny rozwój. W szczególności japońskie banki są prawie nie dotknięte kryzysem mieszkaniowym i finansowym w USA. Dlatego poszukuję dobrego produktu do inwestowania w indeks NIKKEI lub TOPIX. Ulubionym wyborem byłby ETF lub fundusz inwestycyjny na liderów NIKKEI. Jak oceniacie tutaj w forum rozwój NIKKEI/TOPIX? Jaki produkt powinienem dodać do swojej listy obserwowanych? Karat

Napisany przez sevensense
Szukaj ETF-ów: sprawdź www.10x10.ch - mają listę wszystkich ETF-ów dopuszczonych w Szwajcarii. Myślę, że istnieje również dobre strukturyzowane produkt na Nikkei, ale jest ich tak wiele. Znalazłem także śledzący ZKB na Nikkei: NIKIT. Ponieważ czasami mam trudności z zrozumieniem struktur, zamierzam wziąć udział w wydarzeniu www.struktour.ch. Jestem ciekawy, co tam jeszcze się dowiem...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata