nikkijoleen pisze:
nie jest przecież nieruchomość bardziej płynna, kiedy ją wynajmuję i przynosi nadwyżkę każdego miesiąca.
Cześć,
Tak, ale gdy!
A jeśli nie wpływają żadne czynsze, kapitał jest przynajmniej związany (przy zerowej stopie zwrotu) lub wkładasz pieniądze, jeśli inwestowałeś.
Tu znowu pojawia się relacja między stopą zwrotu a ryzykiem.
Nie mam nic przeciwko nieruchomości. Ale proszę zawsze patrzeć na obie strony.
Cytat od nikkijoleen
mam zamiar jeszcze trochę zaoszczędzić, ale chcę się przygotować.
całkowicie normalne, z kontem oszczędnościowym, być może zakupić metale szlachetne lub
Fundusze inwestycyjne. później nieruchomość.
Metale szlachetne lub fundusze. To nie pasuje.
Fundusze są tylko narzędziem. Powinno być:
Metale szlachetne lub akcje, albo metale szlachetne lub obligacje, albo metale szlachetne lub nieruchomości, lub ...
Dlaczego właściwie albo, a nie i?!?
Gdzie sensowne wykorzystanie funduszu jako dostępu do odpowiedniego rynku jest tylko kwestią jak, a nie decydującym co.
Cytat od nikkijoleen
jeszcze jedno, dotyczące tej arbitrażowej reklamy na górze: dostawca współpracuje z testową oceną czasopisma finansowego.
to jest raczej renomowany magazyn, prawda?
mógł po prostu skopiować ten fragment, co byłoby niezwykle bezczelne. ale na pierwszy rzut oka wydawało mi się to wiarygodne.
Muszę szczerze powiedzieć, że nie znam się na świecie anglojęzycznych czasopism finansowych.
To, co mnie zastanawia:
- nie ma linku do artykułu w firmie na temat tego certyfikatu. Ja bym to zrobił, gdybym chciał nim reklamować.... (i mógłbym)
- na stronie firmy można szukać tylko będąc zarejestrowanym (klientem?) tam. Więc tutaj również brak wyników.
- Mi zostało uwierzytelione, że certyfikaty poza obszarem niemieckojęzycznym nie odgrywają dużej roli w inwestycjach indywidualnych. (dlaczego zresztą?) Zatem zainteresowanie anglojęzycznego czasopisma austriackim papirom wydaje się co najmniej zaskakujące.
- nawet jeśli ocena jest prawdziwa, ryzyko emitenta nadal jest bardzo wysokie.
UWAGA: Chciwość pożera rozum!
Pozdrowienia Paule