Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy zamknięcie konta bankowego wpłynie na wpis do Schufy?

Napisany przez mr_w
Nie jestem pewien, czy to pasuje tutaj do forum, ale nie znalazłem nic innego. Na początku roku miałem debet na moim koncie w Postbanku około 50 euro. Kiedy przyszło pierwsze upomnienie, byłam na wakacjach, a kiedy przyszło drugie, z lenistwa w jakiś sposób nie zapłaciłam i jakoś to mi umknęło. Następnie zamknęli mi konto i wysłali mi rachunek przez agencję windykacyjną, którą natychmiast zapłaciłam. Czy mam teraz negatywny wpis w Schufa? I jeśli tak, w jaki sposób będzie mi to przeszkadzać w moim dalszym życiu umownym? Czy z powodu negatywnego wpisu już nie będę mogła dostawać umów na telefony komórkowe? Z góry dziękuję Pozdrawiam

Re: Czy zamknięcie konta bankowego wpłynie na wpis do Schufy?

Napisany przez 2Escorpio
Hej... To możesz ustalić tylko, sprawdzając swoje własne Główne Biuro Informacji Gospodarczej ... w ogólności stanowi to naruszenie umowy i jest karane wpisem do Biura Informacji Gospodarczej za niezgodne z umową prowadzenie konta. Decyzję o tym, czy otrzymasz jeszcze umowę na telefon komórkowy i tym podobne, podejmuje sam dostawca i może to już prowadzić do problemów. Zaletą, którą masz (jeśli istnieje negatywny wpis) jest to, że został on uregulowany i przez to załatwiony... niemniej jednak pozostaje niezgodne z umową korzystanie z konta osobistego, włącznie z wypowiedzeniem umowy z firmą dostawczą (Postbank). Negatywne wpisy są usuwane najpóźniej trzy lata po uregulowaniu. Kwota (50 euro) odgrywa mniejszą rolę, chociaż oczywiście jeszcze gorsze jest widzieć, że nie zostało nawet zwrócone 50 euro *uśmiech*... oznacza to... nie może chodzić o to, że klient nie mógł tego zapłacić, ale raczej, że nie miał ochoty zapłacić. Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata