Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Prowadzenie dwóch kont oszczędnościowych na próbę.

Napisany przez ADMCI4
Jako wieloletni klient banku oszczędnościowego, nie jestem całkiem niezadowolony, ale też nie jestem szczęśliwy. Usługi stają się coraz gorsze, a opłaty coraz wyższe. Dlatego chciałbym zobaczyć się niezobowiązująco po inne konto osobiste. Jakość mogę ocenić tylko w praktyce. Mój pomysł polega na prowadzeniu przez pół roku dwóch kont osobistych, a następnie zdecydowaniu, które jest dla mnie bardziej opłacalne lub lepsze. Czy powinienem zgłosić to mojemu bankowi oszczędnościowemu, czy mam do tego prawo?

Napisany przez Doso
Miałem drugie konto osobiste prowadzone równolegle przez prawie rok, zanim ostatecznie przeszedłem na pełny przekrój. Twojemu bankowi nie powinno to przeszkadzać.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Miałem drugie konto oszczędnościowe, które prowadziłem równolegle przez prawie 1 rok, zanim ostatecznie się przeniosłem. Twojemu bankowi nie powinno to przeszkadzać.
Może się jednak zdarzyć, że limit debetowy zostanie obniżony w zależności od tego, jak nowy bank przeprowadza zapytanie i jak to ocenia opiekun z poprzedniego banku.

Napisany przez KellyH
Mogę cię uspokoić, to oczywiście możliwe. Oczywiście mogą pojawić się konsekwencje. Na przykład limit debetowy może zostać obniżony, jak już zostało tutaj słusznie wspomniane. Nie zaszkodzi więc być szczerym i otwartym oraz poinformować swoją bankowość, że zamierzasz otworzyć kolejne konto. Mogę polecić założenie konta w DKB. Jest moim zdaniem obecnie najlepszym kontem. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata