Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Okres na odstąpienie od umowy kredytowej

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Ponieważ dwa miesiące temu doszedłem do wniosku, że nie można dłużej tak działać i pilnie potrzebuję kredytu, zacząłem przeszukiwać internet w poszukiwaniu korzystnej oferty. Ostatecznie znalazłem coś, co mi się podobało... Kiedy podpisałem i odesłałem wszystkie dokumenty, zacząłem zauważać, że wybrałem zdecydowanie nie najkorzystniejszą ofertę. Moja przyjaciółka wskazała mi lepszą ofertę w swoim banku, z której chciałbym skorzystać. Jak długo mam czas, aby zrezygnować z już podpisanego umowy kredytowej? Pierwszą ratę muszę zapłacić dopiero za miesiąc.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy masz dwutygodniowy okres wypowiedzenia? Może sprawdź w umowie.

Napisany przez McLinsey
Czas na odstąpienie od umowy wynoszący 2 tygodnie obowiązuje ogólnie we wszystkich przypadkach (poza żywnością)

Napisany przez adam-herzog
Sprawdź bardzo dokładnie, co jest napisane w Twojej umowie. Nawet jeśli masz ją z bankiem, w razie potrzeby warto również skorzystać z porównywarki. Mają oni oczywiście trochę więcej siły u banku i mogą być dodatkowym czynnikiem decydującym.

Napisany przez Ravemaster84
Tak stary jak wątek jest obecnie, jako laik powiedziałbym, że termin na odstąpienie minął......

Tutaj również oficjalne informacje:
Konsument ma prawo odstąpić od umowy w ciągu dwóch tygodni od złożenia oświadczenia (§ 495 ust. 1 w związku z § 355 Kodeksu Cywilnego w najnowszym brzmieniu = BGB). Konsument musi zostać pouczony o tym prawie do odstąpienia w formie pisemnej, w sposób czytelny i oddzielnie podpisywalny; w przeciwnym razie termin na odstąpienie nie rozpocznie biegu.

Napisany przez Matthew Pryor
Musiałoby być powszechnie znane, przychodzi zdecydowanie za późno dla TO. Poranna gimnastyka zamiast internetu.

Byłem dzisiaj już na biegu :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata