Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa BHW z 1992 r. Nie przewiduje wypłaty środków.

Napisany przez cember
Kochani Użytkownicy Forum! Jestem tutaj nowy i właśnie zajmowałem się przydziałem mojej umowy oszczędnościowej BHW, gdy natknąłem się na ten wątek. Muszę od razu zaznaczyć, że mam niewielkie zrozumienie kwestii finansowych. Proszę mieć mi to za złe. Oczywiście mogę też zapytać mojego doradcę z BHW, co z pewnością jeszcze zrobię. Ale chciałem się wcześniej już zorientować, aby móc się strategicznie przygotować do rozmowy doradczej. Mam stary plan sprzed 1992 roku, który został odświeżony w 1999 roku, ale od tego czasu działa nieprzerwanie. Przydział został osiągnięty już 2 lata temu. Pozostawiłem pieniądze, ponieważ jeszcze ich nie potrzebowałem, a stary plan przynosił 4% odsetek. Teraz, gdy potrzebuję pieniędzy w przyszłym roku, zastanawiam się, jak najlepiej postąpić. Moim zamiarem jest kontynuowanie umów i wypłacanie oszczędzonych kwot. Bardzo opłacalne ze względu na to, że umowy przynoszą 4% odsetki. W rozmowie wstępnej z obsługą klienta poinformowano mnie, że mój zamiar byłby mile widziany do realizacji. Powiedziano mi, że powinienem otrzymać formularz, który mam wypełnić i odesłać. Dziś dostałem pismo, w którym poinformowano mnie, że wypłata zeszłorocznego AD4T nie jest możliwa... I koniec. Co teraz mam zrobić? Rozumiem, że BHW nie chce, żebym oszczędzał u nich pieniądze z 4% odsetkami. Co zrobiłyby doświadczone osoby spośród was? Czy całkowicie skasować umowę i odejść od kasy oszczędnościowej, czy istnieje inne rozwiązanie? Jeśli zrezygnuję z umowy, i tak będę musiał wziąć nową umowę, ale wtedy przejdę także do konkurencji. Ale nigdzie nie pozostanę w BHW. Pieniądze potrzebuję w przyszłym roku, aby spłacić główną sumę w finansowaniu ponownym. Poniżej podaję szczegóły z umów (mam dwie umowy!!) Umowa 1. Suma oszczędnościowa 16.000 euro Data rozpoczęcia umowy 06/1999 Wartość oceny na dzień 12/2008 116,00 TARYFA AD4 Oprocentowanie 4% Oszczędzona suma 14314€ Poniżej podaję szczegóły z drugiej umowy Suma oszczędnościowa 8.600 euro Data rozpoczęcia umowy 06/1999 Wartość oceny na dzień 12/2008 108,00 TARYFA AD4 Oprocentowanie 4% Oszczędzona suma 8.600€

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata