Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Ustalenie oprocentowania przy udzielaniu prywatnych pożyczek.

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam możliwość zainwestowania lub pożyczenia pieniędzy dzięki dziedziczeniu po mojej cioci. Zastanawiałem się, czy nie powinienem działać jako prywatny pożyczkodawca. W ten sposób mogę pomóc innym i zarobić trochę pieniędzy. Jedyne, co nie jest dla mnie jasne, to: jak jest ustalana stopa procentowa przy udzielaniu takiej pożyczki? Czy można to samemu określić w określonych ramach, czy jest ona ustalana przez kogoś innego?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy chcesz to odliczyć od podatku?

Napisany przez McLinsey

Cześć. Mam możliwość zainwestowania lub pożyczenia pieniędzy dzięki spadkowi po mojej cioci. Zastanawiałem się, czy nie powinienem działać jako prywatny pożyczkodawca. Dzięki temu mogę pomóc innym i zarobić trochę pieniędzy.

To, co nie jest mi zupełnie jasne to:
Jak w takim przypadku ustala się stopę procentową przy udzielaniu pożyczki? Czy można to ustalić samodzielnie w określonych ramach, czy jest to określone z góry przez kogoś innego?

Możesz samodzielnie ustalić stopę procentową. Istnieją pewne ograniczenia, takie jak nielegalne lichwiarstwo. Innymi słowy, nie możesz na przykład zażądać 70% odsetek na rok. Ale poza tym, możesz swobodnie wybrać stopę procentową.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Orientacją może być to, ile prywatne osoby są gotowe zapłacić w Smava Auxmoney.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata