Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: agent nieruchomości

Napisany przez bjoern26
@all Mam pytanie do wszystkich. W listopadzie kończę moje szkolenie na technika ubezpieczeń i finansów. Potem chciałbym przejść w kierunku pośrednika nieruchomości, czy jest to możliwe z tym szkoleniem? Czy ktoś się na tym zna? Dziękuję za każdą wskazówkę! Pozdrowienia, Björn

Napisany przez NaTwoim13
Zdobądź tytuł specjalisty ds. nieruchomości.

Napisany przez 2utopus
Po ponad 10 latach?

Napisany przez NaTwoim13
Odpowiedź i rozwiązanie mają dzisiaj nadal znaczenie, na pewno ludzie stoją dzisiaj przed tym pytaniem, a tutaj mamy również osoby czytające

Napisany przez SaFu
Oczywiście. Jestem tutaj nowy i przypadkowo natrafiłem na to pytanie. Jednak przeczytałem, że do pośrednictwa w obrocie nieruchomościami wymagana jest jedynie rejestracja działalności gospodarczej. Tytuł magistra zarządzania nieruchomościami na pewno jest interesujący, ale nie jest istotny dla wykonywania zawodu.

Napisany przez kinne81
Mam pytanie do wszystkich.
W listopadzie kończę moją edukację jako kupiec ubezpieczeniowy i finansowy.
Chciałbym potem zostać agentem nieruchomości, czy z tą edukacją jest to możliwe? Czy ktoś się na tym zna?
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę!

Ogólnie tak, można powiedzieć, że dobrze jest kontynuować edukację, co zwiększa szanse na rynku pracy - mówię tylko o niedoborze specjalistów, ale do nowej pracy potrzebujesz nie tylko wiedzy teoretycznej, ale także doświadczenia zawodowego. Musisz także pamiętać, że szkolenie wiąże się z kosztami, niezależnie od tego, w jakim kierunku pójdziesz. Przeglądając znane portale z ofertami pracy, jak np. immobilien-jobs, można zauważyć, że nawet obecnie w przypadku agentów nieruchomości kładzie się nacisk na solidne wykształcenie i ciągłe podnoszenie kwalifikacji. Nawiasem mówiąc, bardzo dobrym miejscem do zadawania pytań związanych z tą dziedziną jest także lokalna Izba Handlowa i Przemysłowa. Być może już jesteś tam członkiem albo po prostu możesz dowiedzieć się, jakie opcje masz do dyspozycji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata