Ja, i to z dobrym powodem! Nie widzę powodu, dla którego miałbym budować
Dom, który w ciągu dziesięcioleci traci na wartości, zwłaszcza gdy popyt na rynku nieruchomości jest tak niski! Jeśli chcę zbudować
Dom prefabrykowany (w technologii drewnianych ram), posiadający odpowiednie certyfikaty jakości RAL uznawane przez banki za ekologiczne, to zapłacę zbyt dużo za
Dom, a mimo to jego wartość w przypadku ponownej sprzedaży będzie niższa! Tylko około 7% domów to domy prefabrykowane, więc myślę, że jest na to swoja przyczyna! Możliwe, że nie jestem wielkim ekspertem, ale jedno jest pewne, w ciągu 15 lat pracy w dziedzinie
kredytów i finansowania nieruchomości rzadko finansowałem nowe domy prefabrykowane, również dlatego, że skierowałem niektórych klientów do odpowiednich specjalistów, którzy sprawili, że zdecydowali się na zakup! Uważam również, że trudniej jest odróżnić lepsze firmy prefabrykacyjne, a jeśli już mam najlepszą, mogę budować solidniejszy
Dom za tę samą cenę! Oczywiście, niektóre domy prefabrykowane mogą być lepsze od niektórych chałup szalunkowych, ale zakładając, że wcześniej wybrano odpowiednią firmę budowlaną, mogę zagwarantować co najmniej dla naszego regionu rozsądny stosunek jakości do ceny!!! Na koniec informacja, niektóre banki w ogóle nie finansują domów prefabrykowanych, zwłaszcza niektóre z banków, które wyróżniają się najlepszymi warunkami na rynku. Myślę, że również ma to swoje uzasadnienie!!! Patrz już w głębi duszy, każdy musi tę decyzję podjąć samodzielnie i być konsultowany przez niezależnych profesjonalistów - na przykład ekspertów budowlanych, rzeczoznawców lub architektów - dokładnie, tak jak w przypadku finansowania budowy!