Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ostateczne ustalenie odsetek??

Napisany przez marcsold
Cześć, mam pytanie dotyczące ustalenia ostatecznych stóp procentowych. Nasze finansowanie składa się - jak to chyba w przypadku większości - z kilku elementów. KFW itp. są już załatwione. Teraz brakuje tylko banku domowego. Wnioski są właśnie w trakcie przetwarzania. W ciągu całego procesu doradztwa itp. stopy procentowe ciągle spadają, a nasz doradca bankowy ciągle obniża nam stopy procentowe... Czy więc dobrze rozumiem, że ostateczne słowo w sprawie stop procentowych zostaje powiedziane dopiero w dniu podpisania umowy, czy też stopy są już ustalone, ponieważ wniosek jest już przetwarzany. Ponieważ obecnie stopy ciągle spadają. I moim zdaniem obowiązuje stopa procentowa obowiązująca w dniu podpisania umowy, czy jestem w błędzie??? Dziękuję....

Re: Ostateczne ustalenie odsetek??

Napisany przez NaTwoim13
Hej Marcsold, dla mnie jest niezrozumiałe, jak umowy KfW mogą być gotowe, ale główna pożyczka instytucji kredytowej przekazującej nie! Ta procedura dla mnie nie ma sensu, ponieważ z reguły zawsze dzieje się to odwrotnie! Oprocentowanie jest ustalane przez większość banków przy tworzeniu umów kredytowych, zatem obowiązuje oprocentowanie, które ma zastosowanie, gdy twoja instytucja kredytowa pisze umowy! Istnieje wyjątek, jeśli działa się z rezerwacją warunków wcześniej. Jeśli oprocentowanie wzrośnie, obowiązuje zarezerwowane. Jeśli spadnie, bank decyduje, zazwyczaj jednak na korzyść klienta. Jeśli współpracujesz z pośrednikiem finansowym, takim jak my, załatwiamy sprawę w systemie i oprocentowanie jest ustalone przy wzroście stóp procentowych (jeśli takie wystąpią, do czasu dostarczenia dokumentów do banku), jeśli oprocentowanie spadnie, oferujemy lepsze warunki! Bez znajomości, w jakim banku, zwłaszcza przez jaką ścieżkę dystrybucji zostało złożone finansowanie, nie można uogólnić odpowiedzi na twoje pytanie, ale bank lub twój doradca finansowy powinien móc odpowiedzieć na to pytanie z marszu! To niepewności, w której się teraz znajdujesz, nie podobałaby mi się i u nas by tak nie było!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata