Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jak zdobyć różne akcje uprzywilejowane?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry.

Mam informacje od szwagra, który pracuje w firmie Bayer AG, że istnieją tam akcje uprzywilejowane, których on otrzymuje od swojego pracodawcy. Słyszałem także, że istnieją inne rodzaje akcji uprzywilejowanych, na przykład te z odjęciem dywidendy z góry.

Uważam to za bardzo interesujące i chciałbym wiedzieć, czy i jak można zdobyć takie akcje. Na pewno nie są one normalnie handlowane na giełdzie, prawda?

Kto może pomóc laikowi?

Pozdrowienia, Goldfächer

Napisany przez DayTrading
Przejdź na stronę https://www.my-discount-broker.de/ tam na zakładkę Börsen-Wissen, a następnie na Aktien. U mnie jest tak, że preferowane akcje - czyli prawo do zakupu w moim portfelu - są wyświetlane, otrzymuję wtedy prawo do złożenia zlecenia na zakup tych akcji, jeśli mam kapitał *g* . Często ceny tych akcji są znacznie poniżej aktualnej ceny ofertowej. Możesz je otrzymać od swojego banku, jeśli już posiadasz akcje danej firmy. zgodnie z § Preferowane akcje to akcje wyposażone w szczególne uprawnienia względem akcji zwykłych zgodnie z § 11 AktG 1965. Preferencje w zakresie podziału zysków mogą polegać na tym, że preferowane akcje otrzymują z góry dywidendę w określonej wysokości, lub po podziale tej samej dywidendy na wszystkie akcje, preferowane akcje otrzymują określoną część pozostałego zysku. Preferowane akcje mogą być również wyposażone w prawo do dodatkowej wypłaty dywidendy. Zakazane jest preferowanie praw uprawniających do głosowania (akcje wielogłosowe) (§ 12 AktG). Aby wykluczyć prawo poboru preferencyjnych akcjonariuszy przy wydawaniu akcji zwykłych akcje bez prawa głosu, wymagana jest większość trzech czwartych oddanych głosów na zgromadzeniu preferentnych akcjonariuszy (§141 AktG).

Napisany przez Butscher
gdy pracujesz w firmie, również je dostajesz. Po prostu sprawdź www.Forex-Handelssignale-Vergleich.de.

Napisany przez Butscher
oczywiście w znacznie niższej cenie. Na stronie www.expert-advisor24.de znajdziesz też doskonałe informacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata