Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy prace w dziedzinie projektowania są ukierunkowane na przyszłość?

Napisany przez ADMCI4
Cześć... ponieważ nie mam pojęcia, do kogo mogę się zwrócić, postanowiłem spróbować tutaj, na bardzo informacyjnym forum. Moja żona postanowiła założyć własną działalność, specjalizując się w projektowaniu urządzeń gospodarstwa domowego oraz skrzynek na listy i klucze. Pomysł, jaki ma, nie jest zły, ale wątpię, czy finansowo będzie to opłacalne. Być może tutaj są ludzie, którzy mają doświadczenie w tej dziedzinie i mogliby mi powiedzieć, czy firma projektująca tego typu produkty byłaby opłacalna? Na co należy zwrócić uwagę i jak powinna wyglądać droga do tego celu? Pozdrawiam, Joel

Napisany przez ADMCI4
W wielu zawodach można pracować w dziedzinie projektowania, np. jako inżynier mechanik, inżynier ogrodnictwa, malarz lub stolarz, nawet jeśli nie widać tego w nazwie zawodu. W dziedzinie projektowania ważne jest umieć być kreatywnym pod presją stresu i ograniczonego czasu.

Napisany przez 2Bolitho
Jaka jest motywacja za Pańskim pragnieniem? Czy chce/Potrzebuje zarabiać pieniądze? Czy to pasja do projektowania? Próbowanie na siłę tylko po to, żeby zarabiać pieniądze, zazwyczaj się nie udaje. W takim przypadku lepiej jest zostać przy normalnej pracy. Jeśli jednak jest się dobrym w określonej dziedzinie, można też na tym zarobić. W związku z tym polecam Ci książkę Kopf schlägt Kapital (Kopf schlägt Kapital. Die ganz andere Art, ein Unternehmen zu gründen. Von der Lust, ein Entrepreneur zu sein.: Amazon.de: Günter Faltin: Bücher) autorstwa Güntera Faltina. Ale uwaga, po przeczytaniu tej książki samozatrudnienie Pańskiej żony może stać się nie do zniesienia...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata