Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Miesięczny dochód 5%

Napisany przez Money
Szanowni Państwo, [...Treść częściowo usunięta .. Administrator] Poprzez zakup udziału w spółdzielni od 2000 euro, możecie Państwo wziąć udział w naszej działalności. Dla nas bardzo ważne są bezpieczeństwo, dostępność oraz ponadprzeciętna stopa zwrotu dla naszych członków. Głównym celem spółdzielni jest prawne wspieranie swoich członków. Członkowie spółdzielni ufają wartościom takim jak samopomoc, równość, samodzielność, odpowiedzialność społeczna i troskę o innych ludzi. Trwałość i ciągłość są ich głównymi celami. Podsumowanie korzyści: - Udziały w spółdzielni z comiesięczną wypłatą od minimum 5% - Inwestycje w zabezpieczone przed inflacją aktywa materialne - Możliwa comiesięczna wypłata - Udziały w spółdzielni są przenośne i dziedziczne - Co trzy miesiące raport ze spółdzielni W przypadku dodatkowych pytań jestem do Państwa dyspozycji.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przy zysku na poziomie 5% miesięcznie powinny zadzwonić już alarmowe dzwonki

Napisany przez xlarge
Zdecydowanie za mało - to zaledwie 0,167% dziennie

Napisany przez graf.lucker
No cóż, poważnie mówiąc: Samo czytanie tytułu powinno chyba wywołać alarm u każdego, prawda? To już nie może być bardziej oczywiste. Z 5% miesięcznie możemy mieć do czynienia albo z oszustwem, albo z ekstremalnie spekulacyjnymi transakcjami. Ja bym trzymał się od tego z dala...

Napisany przez PKVTim

No cóż, na poważnie: Tylko czytając ten tytuł, każdemu powinny zaczynać dzwonić alarmy, prawda? To nie mogłoby być bardziej oczywiste. Zyski w wysokości 5% miesięcznie mogą oznaczać albo oszustwo, albo ekstremalnie spekulacyjne interesy. Ja bym się trzymał z daleka od obu...

Ale to już nie do końca prawda, istnieją inwestycje przynoszące więcej niż 5% rocznie, łącznie z zabezpieczeniem w pierwszej kolejności. Trzeba po prostu wiedzieć jak i gdzie.

Napisany przez Cici

Naja, tak całkiem to nie do końca prawda, istnieją inwestycje oferujące więcej niż 5% rocznie, w tym z zabezpieczeniem pierwszego rzędu. Trzeba tylko wiedzieć jak i gdzie.

Chodziło jednak o 5% miesięcznie. To oznaczałoby zwrot prawie 80% rocznie, a wydaje się że to nie do wykonania w sposób wiarygodny.

Napisany przez taxman08

No cóż, poważnie mówiąc: Sam tytuł powinien wzbudzić alarm u każdego, czyż nie? Trudno o coś bardziej oczywistego. Oferowanie 5% miesięcznie może oznaczać tylko oszustwo albo skrajnie spekulacyjne interesy. Osobiście trzymałbym się od tego z daleka...

Oferta pochodzi z 2010 roku. Zaskakujące, że firma nadal istnieje, skoro takie oferty przyjmuje. Kto wie, być może te 5% miesięcznie ma tylko przyciągnąć uwagę; na końcu umowy mogą być tylko 5% rocznie.

Napisany przez happywarmheart
Jestem trochę zaskoczony tym, dlaczego oferta z 2010 roku tutaj została podjęta. Czy to błąd? A może to marketing następstw?

Jeśli jednak już to jest, to oto moje zdanie:

1. Utrzymywalne 5% miesięcznie ze składników rzeczowych uważam za trudne do osiągnięcia, a nawet niemożliwe.

2. Utrzymywalne 5% miesięcznie poprzez rodzaj zastawu na składnikach rzeczowych uważam za możliwe.

3. W każdym innym przypadku zgadzam się z Warrenem Buffettem: Rozpatruję każdą ofertę, bo to mogłaby być oferta mojego życia.

Napisany przez happywarmheart
Jestem trochę zdziwiony, dlaczego oferta z 2010 roku jest tutaj poruszana. Czy to pomyłka? Czy to marketing następstw?

Jeśli tak jest, to moje zdanie na ten temat:

1. Utrzymywalne 5% miesięcznie w postaci aktywów materialnych uważam za trudne do osiągnięcia, a nawet niemożliwe.

2. Utrzymywalne 5% miesięcznie poprzez rodzaj zastawu na aktywach materialnych uważam za możliwe.

3. W pozostałych przypadkach zgadzam się z Warrenem Buffettem: Rozważam każdą ofertę, bo mogłaby to być oferta mojego życia.

Kto powiedział, że firma jeszcze istnieje? Jak się nazywa?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata