Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy karty kredytowe Ebay i Amazon są sensowne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć razem. Często przesiaduję na platformach takich jak Ebay i Amazon i zazwyczaj regularnie coś tam kupuję. Zazwyczaj płacę MasterCardem na Amazonie. Na Ebay zawsze przez Paypal, a następnie także kartą kredytową, jeśli to tylko możliwe. Jeśli nie jest to możliwe, przekazuję pieniądze. Przy tych zakupach zawsze jesteśmy informowani o kartach kredytowych tych firm. Czy są one naprawdę sensowne dla zakupów na tych platformach, czy też powodują więcej kosztów niż korzyści? Być może ktoś już ma doświadczenie i może mi doradzić na ten temat.

Napisany przez ProperSoul
Cześć, jeśli dobrze zrozumiałem informacje na Amazon.de, to ich karta Visa jest bezpłatna tylko przez pierwszy rok, a następnie kosztuje 19,99 euro opłaty rocznej. Moim zdaniem sprawia to, że karta nie jest zbyt atrakcyjna. 20 euro zwrotu za pierwsze zakupy na Amazonie kartą kredytową brzmi miło, ale z tego co wiem, płatność kartą kredytową na Amazonie kosztuje więcej niż np. zakup za pobraniem. Nawet program bonusowy nie jest niczym wyjątkowym. Zbiera się punkty Amazon.de i za 1000 punktów dostaje się bon na zakupy o wartości 10 euro. Jednak aby osiągnąć ten poziom, trzeba wydać od 500 euro (na Amazonie otrzymuje się 2 punkty za euro obrotu) do 1000 euro (poza Amazon.de u uczestniczących partnerów otrzymuje się 1 punkt za 2 euro obrotu), co raczej nie czyni sprawy bardziej atrakcyjną... Zobacz: https://www.amazon.de/gp/cobrandcard/marketing.html Karta eBay jest jeszcze droższa. Kosztuje 24,90 euro opłaty rocznej od drugiego roku. Zobacz https://partner.ebay.de/kreditkarte/?tr=ebay099 Radzę Ci: lepiej zdecyduj się na inną kartę kredytową, jeśli taką potrzebujesz lub chcesz. Oferty DKB, ING DiBa i comdirect są bardzo atrakcyjne, ponieważ są bezpłatne na stałe. Sprawdź na przykład ten kalkulator porównujący koszty i korzyści. Powodzenia i w razie dodatkowych pytań po prostu daj znać Pozdrowienia ps

Napisany przez 2Escorpio
Zgadzam się z Soul... nie widzę większego sensu w posiadaniu karty Amazon i Ebay, zwłaszcza że istnieje wiele darmowych opcji. Nie zgadzam się jednak z Soul odnośnie Comdirect, DKB itp... on szuka karty kredytowej, a nie konta bankowego z kartą :P

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata