Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy bank może wypowiedzieć umowę finansowania budowy w przypadku utraty pracy?

Napisany przez ADMCI4
Jestem w bardzo trudnej sytuacji. Pięć lat temu kupiliśmy Dom i finansowo wszystko szło dobrze. Jednak pół roku temu straciłem pracę z powodu upadłości mojej firmy. Na razie mogę sobie jeszcze poradzić i otrzymuję także pół roku zasiłku dla bezrobotnych. Ponieważ moja żona również pracuje, na razie jesteśmy w miarę bezpieczni. Ale co jeśli bank dowie się, że straciłem pracę? Nasze finansowanie otrzymaliśmy warunkowo, że oboje mamy stałe zatrudnienie. Czy mogą nam wypowiedzieć finansowanie z tego powodu? Pozdrawiam, Multitalent

Re: Czy bank może wypowiedzieć umowę finansowania budowy w przypadku utraty pracy?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Multitalent, powinna, ale dlaczego miałaby? Jeśli zawsze terminowo spełnia swoje zobowiązania płatnicze, żadna bank nie wypowie pożyczki, a nawet jeśli tak się stanie, musiałaby to najpierw zauważyć. Jeśli bank finansujący jest także bankiem prowadzącym konto, to w jej przypadku może się okazać, że nie zawsze jest to korzystne i zdrowe. Niemniej jednak, bank nie wypowie pożyczki obsługiwanej zgodnie z warunkami tak szybko, ponieważ wynikające z tego konsekwencje są znacznie bardziej kosztowne lub pilniejsze niż Państwa bezrobocie! Proszę być spokojnym, nic się nie stanie, jeśli będą postępować uczciwie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata