Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Altair Nanotech WHEN ALTI)

Napisany przez beta
Hej Teraz nasi wszyscy szanowani koledzy analitycy znowu odradzają inwestowanie w spółki nanotechnologiczne, które zawierają słowo nano w nazwie firmy. Twierdzą, że to tylko chwyt marketingowy, hossa, tak, stado owiec... Ale hej: To są tylko analitycy. Ktoś, kto ma np. akcje Altair Nanotech w portfelu, może teraz czuć się szczęśliwy. Altair (ALTI) niedawno ogłosił, że dokonał przełomu w dziedzinie akumulatory ogniwne. Na przykład mój laptop korzysta z tzw. baterii litowo-jonowych... no cóż, tak robi większość. W gruncie rzeczy są to akumulatory, w urządzeniach przenośnych np. Problem zawsze jest taki sam: krótki czas pracy...... bez względu na to, czy to iPod, telefon, organizer, laptop, itp. Altaire Nano ogłosił teraz, że opracowali technologię, która znacznie przewyższa tradycyjne baterie. Po prostu: 3-krotnie dłuższy czas pracy, możliwość ładowania w kilka minut, gotowość do wprowadzenia na rynek, liczni zainteresowani, a całość ma być oferowana nawet w takiej samej cenie jak dotychczasowe akumulatory. https://www.altairnano.com/ Po tej informacji kurs akcji oczywiście poszybował w górę. Ale myślę, że ci, którzy jeszcze nie są zaangażowani, zawsze mogą dołączyć. Wierzę, że ta firma ma duży potencjał. (Należy jednak pamiętać, że w przypadku takich firm zawsze można się spodziewać jakichś dochodzeń SEC) Nie sądzę, aby ALTI spadł poniżej 4$ ponownie.....niezobowiązująca rekomendacja cenowa Apple PowerBook z czasem pracy 10 godzin......to byłoby super :-) 8)

Napisany przez beta
Jestem poza, koniec, Amen. To była trudna droga, a oświadczenie prasowe może przeczytać kto chce, mam to gdzieś. https://www.b2i.us/profiles/investor/ResLibraryView.asp?BzID=546&ResLibraryID=138 91&Category=24 Obecnie +38%. To jeden z niewielu tytułów, do których kupienia więcej niż dwa razy..... zupełnie wbrew mojej strategii (maks. 2x). Teraz marzę nad laptopem z 10 godzinami czasu pracy na baterii.... 8) , ale w miarę starzenia się unikam coraz więcej takich tytułów.... Pozdrowienia, Beta bardzo zadowolony ------------------------------------- Edytowane: Mój zysk tylko ledwie 20% :?

Napisany przez beta
Planuję odłożyć kolejną paczkę na $2.8x za dwa, trzy tygodnie. Nie mogę przecież przez resztę mojego życia gapić się na nią na liście oczekujących (tak jak SIRI). Nie mogłem się powstrzymać. W przeszłości kurs głównie był determinowany przez sukcesy firmy. Jednak powoli wydaje się, że teraz dotyczy to raczej wyników finansowych przedsiębiorstwa...? Firma Altair Nanotech może również stać się obiektem przejęcia. Na przykład wojsko nie ma tu nic do gadania... Ach, po prostu spróbuję jeszcze raz. Pierwszym celem jest osiągnięcie 3.5 $ Pozdrowienia 8) PS: Absolutny highbech-tytuł, nie chcę prowadzić nikogo na manowce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Napisany przez beta
Nadszedł czas na Altair ALTI ?? https://www.altairnano.com/ Aktualności z dnia 24.08.06 Na pewno potrzebna jest nowa technologia. Nie może być tak, że dzisiejsze akumulatory nadają się tylko jako kostki do zapalniczki... Pozdrowienia

Napisany przez Hans
Nanotechnologia=Nanoblech

Napisany przez beta
Nanotechnologia = Nanoblech Begründung?!? Hast du zu viel Obducat im roten ?

Napisany przez Hans
beta pisze: Cytat Hansa Nanotechnologia = Nano-blacha Dlaczego?!? Czy przesadziłeś z Obducatem na czerwono?
...większość nanotechnologii nie poradzi sobie, ponieważ nie są w stanie zrealizować produkcji, ani też mogą zostać spłaszczone przez konkurencję... ..Obducat jest przynajmniej już krok dalej, liderem światowym w technologii NIL... pierwsza maszyna NIL do masowej produkcji została sprzedana w maju 06 do USA pod adresem https://www.luminus.com/

Napisany przez beta
Hans pisze: ...większość nanotechnologii nie poradzi sobie, ponieważ nie są w stanie zrealizować produkcji, albo zostaną zmiecione przez konkurencję...
Klar. Hatten wir bei jedem Hype....von der Eisenbahn bis zum heutigen DotCom -und Biotech Wahn. Man muss sich einfach für etwas entscheiden. Ich setze mal auf ALTI. Zumindest was das Akku-Zeugs angeht. Was Obducat macht....hm, keine Ahnung. Hat mich nie interessiert. Good luck. Gruss

Napisany przez Dany1
beta pisze: Trzeba po prostu zdecydować się na coś. Postawiłem na ALTI. Przynajmniej jeśli chodzi o te sprawy z akumulatorem. Cześć Beta, dokładnie tak się robi. Dzięki za link, wygląda interesująco.

Napisany przez beta
Komunikaty prasowe 29 sierpnia 2006 Wiadomości znajdują się na stronie https://www.altairnano.com/. W skrócie: Według firmy czas ładowania do około 80% wynosi mniej niż minutę :shock: :shock: :shock: Altairnano udowodnił, że akumulator NanoSafe można naładować do ponad 80% pojemności w około jedną minutę..... Albo kompletnie zgubię się z tym tytułem, bo nie rozumiem tematu i nie jestem fizykiem, albo, ....no właśnie albo :lol: :lol: :lol: Pozdrowienia

Napisany przez beta
beta pisze: Ostatnio zdeponowałem paczkę za $ 2,8x dwa, trzy tygodnie temu. Nie będę wpatrywał się w nią przez resztę życia na liście obserwowanych (jak SIRI).............. ..........................Pierwszy cel: 3,5 $
Właśnie sprzedałem Altair. 31%+ Wróciłem na listę obserwowanych, mimo że wymagało to pewnego wysiłku. Bo wiadomości i perspektywy nadal są pozytywne. Ale co się ma, to się ma.... Pozdrowienia PS: W międzyczasie zmieniłem tytuł wątku na Altair Nanotech (ALTI)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata