Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy dzieci mogą być odrzucane przez prywatne ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez ADMCI4
Jestem ubezpieczony w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym, ale moja żona, jako nauczycielka, jest prywatnie ubezpieczona. Nasze dziecko urodziło się dwa tygodnie temu i również ma być objęte prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym mojej żony. Moja żona cierpi na silne egzemy i istnieje duże ryzyko, że nasze dziecko również będzie dotknięte tą chorobą. Czy może to być powodem dla ubezpieczyciela, aby odmówić przyjęcia dziecka od razu i skierować je do mojego ubezpieczenia zdrowotnego? To nie jest zgodne z naszymi życzeniami!

Re: Czy dzieci mogą być odrzucane przez prywatne ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Delano, tutaj nie powinieneś się martwić. Badanie zdrowia nie jest wymagane, jeśli noworodek zostanie ubezpieczony w prywatnej ubezpieczeniowej rodziców (lub jednego z rodziców) najpóźniej dwa miesiące po urodzeniu, z wstecznym posunięciem daty na pierwszy dzień miesiąca urodzenia. Koniecznie zwróć uwagę, aby nie przekroczyć tego terminu. Zakładam, że twoja żona jest urzędniczką i dziecko ma w związku z tym prawo do świadczeń służbowych. W związku z tym należy jedynie zabezpieczyć pozostałe koszty w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym. 80% pokrywa odpowiednia służba bezzdrowotna, oczywiście również bez konieczności badania zdrowia. Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie. Pozdrawiam, Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata