Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Darmowe konto osobiste w Grupie Sparkassen?

Napisany przez ADMCI4
Cześć kochani, jestem całkiem zadowolony z mojego lokalnego banku oszczędnościowego, ale ponieważ i tak wszystko załatwiam przez bankowość internetową, a placówki obsługuję tylko po to, by odebrać wyciągi i gotówkę z odpowiedniego bankomatu, chciałbym zaoszczędzić opłaty za prowadzenie konta. Niestety, lokalny bank oszczędnościowy nie potrafi mi w tej sprawie wyjść naprzeciw... Mimo to chciałbym bezpłatnie korzystać z sieci bankomatów Sparkassen za pomocą karty EC. Wiem, że istnieje kilka banków internetowych, gdzie można wypłacać gotówkę z bankomatów Sparkassen za pomocą kart kredytowych. Ale ja nie potrzebuję karty kredytowej i dlatego też nie chcę takiej. Otrzymuję około 1 300 euro na konto każdego miesiąca, jeśli to ma jakieś znaczenie. Czy mam jakieś szanse, aby nadal bezpłatnie korzystać z sieci bankomatów Sparkassen za pomocą karty EC, nawet bez opłat za prowadzenie konta? Dzięki

Napisany przez 2Escorpio
Aby skorzystać z sieci bankomatów Sparkasse do wypłaty gotówki, musisz być klientem Sparkasse, posiadać kartę kredytową umożliwiającą bezpłatne wypłaty gotówki lub jako zwykły klient zewnętrznego banku płacić opłaty za wypłatę. Nie ma innych możliwości... ale dlaczego po prostu nie zmienić swojej Sparkasse na inną? Jeśli masz czystą historię kredytową (Schufa), nie jesteś związany z Sparkasse w miejscu zamieszkania.

Napisany przez ProperSoul
Cześć, Escorpio ma w zasadzie rację. Musisz być klientem Sparkassen. Tylko że na przykład Frankfurcka Sparkasse ma online-działkę z darmowym kontem osobistym. konto nazywa się 1822direkt GiroSkyline i jest darmowe, jeśli w danym miesiącu jest wpływ pieniędzy. Jest też mowa o karcie kredytowej, ale ponieważ sama nie mam konta 1822direkt Giroskyline, niestety nie mogę nic na ten temat powiedzieć, czy karta kredytowa jest obligatoryjna przy otwarciu konta. Może jednak Escorpio wie coś więcej na ten temat i może pomóc. Być może to konto jest dla Ciebie. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrowienia ps

Napisany przez 2Escorpio
pisze: Hallo, Escorpio ma w zasadzie rację. Musisz być klientem Sparkasse. Tylko że na przykład Frankfurter Sparkasse ma firmę internetową z bezpłatnym kontem osobistym. konto nosi nazwę 1822direkt GiroSkyline i jest bezpłatne, jeśli w danym miesiącu istnieje przepływ środków. Tamże jest mowa również o karcie kredytowej, ale ponieważ osobiście nie mam konta 1822direkt GiroSkyline, niestety nie mogę powiedzieć, czy karta kredytowa jest obowiązkowa przy otwieraniu konta. Być może Escorpio wie coś na ten temat i może pomóc dalej. Być może to konto jest jednak dla Ciebie. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrawiam, ps
Karta kredytowa NIE jest obowiązkowa... i ponieważ należy do Frankfurter Sparkasse, w zasadzie powinno się bezpłatnie wypłacać gotówkę kartą EC w każdej Sparkasse... ale przed złożeniem zamówienia warto zadzwonić i zapytać.

Wszystko jasne Właśnie sprawdziłem na stronie głównej 1822direkt informacje o dostępie do gotówki za pomocą karty EC. Cytat: Darmowy dostęp do gotówki w kraju za pomocą karty 1822direkt-SparkassenCard w ponad 25 000 bankomatów należących do organizacji Sparkassen. Powinno więc być za darmo. Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
ProperSoul pisze: Wszystko jasne Dlatego właśnie sprawdziłem na stronie internetowej 1822direkt dotyczącej dostępu do gotówki za pomocą karty EC. Cytat: Darmowy dostęp do gotówki w kraju za pomocą karty SparkassenCard 1822direkt przy ponad 25 000 bankomatów należących do organizacji Sparkassen. Powinno więc być darmowe. Pozdrawiam
Wygląda na to, że to jest najlepsza alternatywa dla niego...

Tak, jest to zakładane. Niewiarygodne, że się zgadzamy

Napisany przez fincat
Chociaż tutaj już znaleziono idealne rozwiązanie, chciałbym też się wypowiedzieć. Ostatnio zmieniłem bank i długo i dokładnie zająłem się tym tematem. Ostatecznie zdecydowałem się na ING DiBa. Mam tutaj bezpłatne konto osobiste, bezpłatne konto dodatkowe, darmową kartę kredytową i debetową. Dzięki temu mogę jak zawsze (nawet tylko z kartą kredytową) wchodzić do wszystkich europejskich bankomatów bez opłat. Uważam, że to super sprawa.

Napisany przez 2Escorpio
ProperSoul pisze: Ja, można przypuszczać Niewiarygodne, że zgadzamy się
Widzisz, cuda zdarzają się za każdym razem

Napisany przez 2Escorpio
fincat pisze: Chociaż tutaj wydaje się, że znaleziono już idealne rozwiązanie, chciałbym również się włączyć. Ostatnio dokonałem zmiany banku i dokładnie zapoznałem się z tym tematem. Ostatecznie zdecydowałem się na ING DiBa. Tutaj mam darmowe konto osobiste, darmowe konto dodatkowe, bezpłatną kartę kredytową i debetową. Dzięki temu mogę korzystać jak zwykle (nawet tylko z kartą kredytową) z wszystkich europejskich bankomatów bez konieczności płacenia. Uważam, że to świetna sprawa.
Cześć, Słyszeliśmy już wiele pozytywnych opinii na temat twojego wybranego banku... jednak nie wchodził w grę dla nas, ponieważ nie chce karty kredytowej i nie mógłby bezpłatnie wypłacać pieniędzy z konta w Sparkasse. Pozdrawiamy, esco

Napisany przez fincat
Cześć, to była naprawdę szybka odpowiedź, świetnie się tu bawię ? Przesyłam tu jeszcze raz link do oferty. Nie jestem pewien(a), czy nasze komunikaty się zgadzają, ale osoba może bezpłatnie wypłacać pieniądze w Europie z każdego bankomatu za pomocą karty VISA (ewentualnie z logo VISA - które znajduje się praktycznie wszędzie). To oznacza, że można także wypłacać pieniądze z bankomatów Sparkasse.

Napisany przez 2Escorpio
fincat pisze: Hej, to było naprawdę szybkie opinie, świetnie tutaj Tutaj ponownie dodałam link do oferty. Nie jestem pewna, czy się nie zrozumieliśmy czy mówimy na przemian, ale on może bezpłatnie wypłacać pieniądze z karty VISA na dowolnym bankomacie w Europie (tj. na tych, które mają symbol VISA - który jest praktycznie wszędzie). Czyli również na bankomatach Sparkasse.
Tak, masz rację... ale on nie chce mieć karty kredytowej (Visa/Mastercard).

Napisany przez Doso
Karta Visa Ing-Diba jest jednak kartą debetową, a nie kredytową. Można więc wydawać tylko środki zgromadzone na koncie oraz debet.

Napisany przez 2Escorpio
Karta Visa Ing-DiBa to jednak karta debetowa, nie kredytowa. Można używać tylko środków na koncie oraz kredytu od banku. Nie do końca tak

fincat pisze: Hej, to była bardzo szybka odpowiedź, świetnie tutaj Tutaj ponownie podałem link do oferty. Teraz nie jestem pewien, czy rozmawiamy obok siebie czy się nieporozumiewamy, ale możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze na każdym bankomacie w Europie (tj. wszystkich tych, które mają symbol VISA - ale ten symbol znajduje się praktycznie wszędzie) za pomocą karty VISA. Także na wszystkich bankomatach Sparkasse.
Wydaje mi się, że rozmawialiście obok siebie Autor pytania nie chce karty kredytowej. Więc nie chce karty VISA, ponieważ jest to karta kredytowa. Autor chce nadal wypłacać pieniądze bezpłatnie z bankomatów Sparkasse za pomocą karty EC-/maestro. W pozostałych aspektach oferta ING-Diba jest z pewnością bardzo dobra. Choć w tym przypadku oferta DKB Cash jest jeszcze lepsza, jak możesz zobaczyć TUTAJ

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata