Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie zdrowotne dla dzieci podczas dobrowolnych praktyk.

Napisany przez ADMCI4
To jeszcze długo, ale nie zaszkodzi, jeśli zaczniemy wcześniej rozważać pewne kwestie. Nasz syn zda maturę za trzy lata i będzie należał do tzw. podwójnego rocznika. Aby nie został natychmiast wyrzucony na rynek pracy lub studiów, chce i powinien odbyć różnorodne dobrowolne praktyki przez rok, związane z jego zawodowymi aspiracjami. Czy w tym czasie może pozostać ubezpieczony przez nas czy musi zostać sam się ubezpieczyć? Wtedy będzie miał dopiero 18 lat i będzie się tak naprawdę znajdował w kolejce do rozpoczęcia edukacji. Na co powinniśmy zwrócić uwagę?

Napisany przez KellyH
Z mojej wiedzy wynika, że nadal będzie ubezpieczony przez ubezpieczenie rodzinne. Zazwyczaj dzieci do 25. roku życia, które nadal się uczą, są ubezpieczone przez swoich rodziców. Popraw mnie, jeśli się mylę. Pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
Moim zdaniem nadal będzie ubezpieczony przez ubezpieczenie rodzinne. Zazwyczaj dzieci do 25. roku życia, które są nadal nauczające się, są ubezpieczone przez rodziców. Popraw mnie, jeśli się mylę. Pozdrawiam Cześć Kelly, wszystko tak jak powiedziałaś. Różnica polega tylko na rodzaju szkolenia. Na przykład, jeśli uczęszczam na praktyki, co jest formą nauki, i otrzymuję w związku z tym dochód podlegający ubezpieczeniom społecznym/zapłatę za naukę, osoba taka zostaje ubezpieczona samodzielnie. Nie jest już objęta ubezpieczeniem rodzinnywym rodziców. pozdro mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata