Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zapłata z góry lub finansowanie połączeniowe....

Napisany przez steppi
Cześć wszystkim. W zasadzie chciałbym się dowiedzieć, czy banki mogą decydować o wcześniejszej spłacie pożyczki poprzez rekompensatę za wcześniejsze uregulowanie z własnej woli. Zastanawiam się również, czy podczas każdego przedłużenia finansowania banki mogą pobierać koszty przygotowania i opłaty za przetwarzanie. Obecnie korzystam z Volksbanku i zostało mi powiedziane podczas mojej konsultacji, że R+V Insurance, która współpracuje z tymi bankami, stworzyła tam pulę, obiecując tanią gotówkę. Przy 10-letnim czasie trwania oprocentowanie wynosi 3,41%. Czy ktoś zna sposób postępowania przez pożyczkodawcę, ponieważ nie chcę, aby mój zapis hipoteczny został ewentualnie sprzedany innej osobie lub chcę uniknąć sprzedaży mojej pożyczki osobom trzecim za pomocą innych metod. !!! Z góry dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Steppi, kto im powiedział, że ich obecny bank nie sprzeda również swojego kredytu? Czy jest taki zapis w ich umowie kredytowej??? O co właściwie chodzi z tym sprzedawaniem? Jeśli nasza gospodarka nie podniesie się i banki nie wyciągną wniosków ze swoich błędów, to twój bank może również zbankrutować, a wtedy ten zapis nie będzie miał wartości, pomimo tego, że terminowo i rzetelnie obsługiwane kredyty nigdy nie były sprzedawane i jeśli sprzedaże miały miejsce, lojalny klient nigdy nie ponosił strat, a warunki kredytowe nigdy nie były szkodliwie zmieniane. Ponadto, rząd federalny przeprowadził tu zmiany prawne rok temu, które dodatkowo chronią nas, kredytobiorców! Szkody zawsze występowały tylko dla klientów, którzy nie regulowali swoich kredytów poprawnie, a handel listami zastawnymi (hipotekami) między bankami zawsze miał miejsce!!! Przy zmianie banku zastaw staje się własnością nowego banku, koszty wynoszą średnio 150 euro jako jednorazowa opłata, nie ma potrzeby kolejnej wizyty u notariusza! przy zmianie celujemy w uzyskanie korzystniejszych warunków, jeśli je proponuje obecny bank i zazwyczaj są one znaczące, więc chętnie płacimy opłatę cesji! Dodatkowe opłaty nie występują, przynajmniej nie w naszych bankach. Przy przedwczesnej zmianie w okresie wiązania oprocentowania (jeśli w ogóle jest to możliwe) oczywiście ponoszone są koszty związane z utratą odsetek za przeszły okres, czy to jest opłacalne (zazwyczaj teraz jest opłacalne) i czy w ogóle jest to możliwe (zazwyczaj to nie jest możliwe), to ocenić należy na podstawie indywidualnego przypadku! R+V obecnie oferuje coś niezrównanego na rynku, aż do 80% wartości zastawu, szczególnie w przypadku kredytów z możliwością przedterminowej spłaty, czyli kredytów, które są przeznaczone na spłatę w ciągu najbliższych 5 lat! Żaden inny kredyt na rynku nie oferuje specjalnych przywilejów takich jakie oferuje R+V. Warunki są na bardzo niskim poziomie, a obsługa jest doskonała! Gorąco polecam tę firmę, zwłaszcza że codziennie korzystam z ich ofert i obietnic!!!

Napisany przez juergen388
Cześć, gdzie dokładnie można uzyskać więcej informacji na temat pożyczki forwardowej od r + v, i jak to działa

Napisany przez fugger77
No cóż... nie tylko R+V jest tutaj dobra... obecnie jest wiele dobrych dostawców... zobacz na FMH Finanz, mają duże porównanie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata