- pt lip 23, 2010 8:46 am
Szanowni Czytelnicy,
poniżej znajdziesz aktualny komentarz rynkowy ode mnie.
Cisza przed burzą? – Patrick Hahn
Po zamknięciu giełdy amerykańskiej Wall Street oscylowała między euforią a rzezią. Na piątek wieczór zaplanowano publikację testów stresu dla banków. Obserwatorzy jednak spodziewają się spokojnego otwarcia handlu po spektakularnych wzrostach kursów z poprzedniego dnia.
Testy stresu bez znaczenia?
Na rynku walutowym euro ponownie spadło poniżej poziomu 1,29 dolara. Inwestorzy z niecierpliwością czekają na zaplanowaną na piątek wieczór publikację wyników testów stresu. Tylko nieliczni inwestorzy są naprawdę zaniepokojeni wynikami testów stresu. To wspiera euro.
Jednak wyniki testów stresu nie powinny mieć tak decydującego znaczenia dla przyszłości euro i kursów akcji dotkniętych banków. Początkowo inicjowane przez kraje UE w celu zapobieżenia spekulacjom przeciwko euro poprzez większą przejrzystość, coraz więcej ekspertów podważa teraz ich znaczenie. Okazuje się, że rzeczywisty stresujący scenariusz bankructwa europejskiego banku nie jest testowany.
Dowięz się dlaczego komputery są lepszymi inwestorami: Komputery to lepsi inwestorzy Systemy handlowe Doradcy eksperccy
Informacje: Chcesz przetestować zautomatyzowany system handlowy? Kliknij tutaj: Handel automatyczny Metatrader ea doradca ekspert Do rynku:
Europejskie giełdy akcji, a także niemiecki rynek akcji, rozpoczęły handel w piątek rano z niewielkimi zmianami. DAX aktualnie wynosi 6 112 punktów, co oznacza spadek o 25 punktów lub 0,3 procent w porównaniu ze środowym zamknięciem. Dzięki temu DAX w dużej mierze obronił wzrosty z czwartku o 2,5 procent. W toku dnia może nawet kontynuować się hossa. Rynek obecnie wycenia powrót do recesji, jak pokazują silne dane dotyczące spółek zależnych od koniunktury w Stanach Zjednoczonych. Także wyniki American Express i Microsoft są pozytywnie oceniane. Z punktu widzenia technicznego poprawia się szerokość rynku, co oznacza, że DAX może się zbliżyć do oporu przy 6 250 punktów. Przy 6 040 punktach DAX jest teraz uważany za zadłużony. Nowe impulsy mogą wynikać z wskaźnika klimatu biznesu Ifo. Ponadto handlowcy czekają na wyniki testów stresu dla banków, ale nie spodziewają się już negatywnych niespodzianek.
Zalecamy zabezpieczenie pozycji. Dowiedz się więcej o zautomatyzowanej giełdzie za darmo i bez zobowiązań na tej stronie: Automatyzowany handel MetaTrader Programowanie rozwoju doradcy eksperckiego MQL5 EA Metatrader 5 Systemy handlowe. Aktualny ranking zautomatyzowanych systemów handlowych znajdziesz pod adresem Najlepsze EAS Doradcy eksperccy Zautomatyzowane systemy handlowania System handlowy automatyczny Forex Trading System Tradeomat Trado euro: Znowu poniżej 1,29 dolara - Czekając na testy stresu Tokio: Wzrost o 2,3 procent Seul: Tendencja do wzrostu w ciągu dnia Chiny: Odbijają się do południa Cena ropy: Lekki spadek z bardzo wysokiego poziomu Przeczytaj również mój artykuł na temat automatycznego handlu: Patrick Hahn: Komputery to lepsi inwestorzy | be24.at.
Twój
Patrick Hahn
Akcjonariusz i handlowiec instrumentami pochodnymi.
Ekspert MetaTrader MQL 4 Pomoc w programowaniu MQL 5 Platforma handlowa EA Auto Robot Trader Meta-Trader MetaTrader Meta-trader.es Broker MetaTrader Broker wielokrotny
PS: Bardzo chętnie poznam Twoją krótką opinię na temat mojego komentarza oraz Twoje własne zdanie na ten temat! Dzięki temu otrzymam różne opinie, a z moich seminariów wiem, że z reguły tematika wygląda zupełnie inaczej pod cudzym kątem. Oczywiście równie miłe byłoby dla mnie otrzymanie pozytywnej oceny.