Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt odnawialny

Napisany przez Josip
Cześć wszystkim, mam nadzieję, że możecie mi pomóc z moim pytaniem. Co do sytuacji: Jestem klientem Banku A od około 6 lat. Nigdy nie byłem bezrobotny i regularnie otrzymuję wpłaty. Od lat moje wynagrodzenie rośnie, ponieważ stale awansuję zawodowo. Niestety pod koniec miesiąca mam około 500 € debetu na koncie. Moi bank przyznał mi limit debetowy w wysokości 6.900€. Mam także kredyt ratalny w wysokości 4.000 €, który regularnie spłacam bez zaległości. Teraz sytuacja zaistniała taka, że mój samochód musiał trafić do warsztatu. Koszty to około 500€. Jestem znowu 500€ debetu. Obawiam się, że jeśli ureguluję fakturę warsztatową (czyli około 1.000€ debetu), bank może mi odmówić dalszego korzystania z debetu, ponieważ zawsze jestem na minusie pod koniec miesiąca. Obecnie prawie wszystko mi psuje, co muszę naprawić i zapłacić. Czy moje obawy są uzasadnione?? Dziękuję za pomoc!

Napisany przez ADMCI4
Cześć Josip, jeśli Twoja bank przyznała Ci debet w wysokości 6.900 €, to znak, że bardzo Cię lubi jako klienta. Przy przyznawaniu kredytu (debetu), zdolność kredytowa klienta jest ciągle monitorowana. Wzięcie kredytu w Twoim banku mogłoby skutkować zmniejszeniem Twojego debetu. Jednakże, skoro Twój bank pozostawił Twój debet niezmieniony, oznacza to, że uważa Cię nadal za warty kredytowania kwotą co najmniej 6.900 €. Więc nie martw się, gdy go wykorzystasz! Czy mogłem Ci pomóc dalej? Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez Josip
Cześć, dzięki za odpowiedź. W końcu mi pomogłeś, kiedy nie mam pojęcia. Zawsze jest to nieprzyjemne, gdy jest się na minusie. Jeszcze raz dzięki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata