Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Doświadczenia z eToro

Napisany przez fincat
Cześć koledzy, piszę ten wątek, ponieważ sam jestem niepewny. Zastanawiam się nad założeniem konta w eToro. Jednak w internecie często czyta się negatywne opinie. Nie wiem, czy to jest część ogólnego tonu w branży, czy może faktycznie chodzi tylko o oszustwa. Czy ktoś tutaj ma może jakieś doświadczenie w tej sprawie i mógłby się nimi podzielić? Alternatywnie ktoś polecał mi fxopengermany?

Napisany przez Kruegerrand
eToro na pewno nie jest oszustwem. Jest to raczej broker (fx detaliczny) regulowany przez FSA, który chce nauczyć handlu walutami również inwestorów indywidualnych w nieco zabawny sposób. Należy pamiętać, że handel walutami, mimo że jest dochodowy, to jednak spekulacyjny, i nie powinno się zwalać własnych niepowodzeń na brokera. Błędne transakcje zdarzają się każdemu, niezależnie od tego, z jakim brokerem się zarejestrował. W szczególności dla początkujących eToro jest doskonałym miejscem do nauki handlu walutami. konto demonstracyjne jest darmowe i nieograniczone. Później można przenieść się do innego brokera Forex, jeśli na przykład wolisz handlować na platformie MT4.

Napisany przez allprodo
cześć, jeśli zarejestrujesz się przez ten link, otrzymasz dodatkowy bonus od etoro. Nowego Copytradera mogę tylko polecić etoro.com pozdrowienia z Wiednia

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli dostanę dodatkowe 50$ premii od Ciebie, zarejestruję się.

Napisany przez allprodo
oczywiście, dlaczego nie - mogę też podać Ci listę traderów, którzy przynieśli mi dobre zyski. Pozdrawiam

Napisany przez Dieter69
To, co się tutaj czyta o etoro, nie budzi zaufania: https://broker-bewertungen.de/forex-b...leich/etoro.de

Napisany przez Frank Weyrich
[... usunięte ze względu na spam, Admin ...]

Napisany przez e-finanz-tester
Niezależnie od tego, czy chodzi o eToro czy Plus 500 itp... Wszyscy mają priorytet, czyli wygranie dla siebie. Dlatego koszty i opłaty są bardzo wysokie. Przy wypłacie starają się zażądać niemożliwych dokumentów do skanowania. Naliczana jest bardzo wysoka prowizja. Moje doświadczenia z handlu, czy to kupując czy sprzedając, zawsze kończyły się na długoterminowych stratach. Liczby/wykresy nie zgadzają się z rzeczywistością. To dało mi poczucie manipulacji, że cena jest rzekomo sterowana na niekorzyść traderów... W jednym przypadku kupiłem i sprzedałem tę samą ilość towaru (np. złota) i mimo to odnotowałem straty... Niestety nie jest tak prosto, jak twierdzą, zawsze 81% zysku. Nigdy tak nie było, dlaczego ludzie wpadają na takie myśli, nie rozumiem. Ludzie nie są na tyle głupi, żeby w to wierzyć. W przeciwnym razie każdy szybko zarobiłby dużo pieniędzy, skąd jest ta cała kasa? Kiedy ktoś wygrywa w życiu, oznacza to, że na pewno ktoś inny lub kilka innych osób przegrywa. Zysk znikąd się nie bierze.

Napisany przez Grunewald
Moje doświadczenia z Etoro były do tej pory ogólnie pozytywne. Dostępność różnorodnych możliwości tradingu, hojny bonus i brak problemów z wypłatami przez Moneybookers. Jednak teraz zamierzam odwiedzić Forexcheck24.de, aby dowiedzieć się więcej o innych brokerach. Na stronie jest wiele dostawców z gigantycznymi bonusami. Zobaczymy, co rynek jeszcze ma do zaoferowania!

Napisany przez allprodo
Sprawdź teraz opinie o etoro! Naprawdę poprawili się!!

Napisany przez allprodo
cześć, jeśli zarejestrujesz się za pomocą tego linku, otrzymasz dodatkowy bonus w wysokości 5000$ od etoro. Nowego Copytradera mogę tylko polecić :)

etoro.com/B1915_A32873_TClick.aspx

pozdrowienia z Wiednia

Napisany przez angrygoat
$5000 otrzymasz tylko wtedy, gdy wpłacisz odpowiednią (bardzo wysoką) kwotę. Jak dotąd mogę również polecić copytrading, ale interfejs transakcyjny Etoro do własnych zakupów i sprzedaży raczej nie. Mam takie linki partnerskie jak ten mojego poprzednika na moim blogu, ale nie przekazuję nikomu fałszywych informacji... :/

Napisany przez Weighting
etoro nie jest niesolidny, ale w porównaniu do innych brokerów forex jest dość drogi z uwagi na spread. Są tańsi brokerzy, tak jak np. oanda.

Napisany przez angrygoat
Oanda lub „coś identycznego” Marketindex nie jest złe. Uwielbiam interfejs handlowy. Etoro ma przewagę copytradera.
W Oanda i Marketindex możesz otworzyć kilka pozycji na jedną parę walutową w tym samym kierunku, ale nie przeciwnie. Było dla mnie nowością, że na Etoro mogłem być jednocześnie długoterminowy i krótkoterminowy w jednej wartości. Dla niektórych strategii to nie jest złe.

Napisany przez socialtrader
Hi,
jestem dziennikarzem i prowadzę badania na temat handlu społecznego. Osoby, które miały doświadczenia z dostawcami takimi jak Ayondo, Etoro i inni, proszone są o kontakt pod adresem: socialtrading@aol.de

Po pierwszym kontakcie możemy omówić szczegóły, włącznie z prawdziwymi nazwiskami.

Pozdrawiam,
STrader

Napisany przez joan711
Cześć wszystkim,

jestem tu nowy i chciałbym poznać wasze zdanie. Jestem zarejestrowany w Etoro i zauważyłem coś, co bardzo mnie zaniepokoiło.

Chodzi o następujący problem:

Jak to się dzieje, że kiedy kurs rośnie, to kapitał własny spada? Nagrałem wideo, na którym to widać. Za każdym razem, gdy kurs rośnie, w tym samym momencie moje kapitał własny jest pomniejszane. Niestety, pomimo zgłoszenia tego przypadku, Etoro nie udziela mi żadnych wyjaśnień. Czy ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć?

Pozdrawiam Joan711

Napisany przez Ravemaster84
Czemu podwójnie zamieścić post?!

Napisany przez joan711
Cześć,

Przepraszam, że dopiero później zauważyłem, że na temat Etoro jest już napisane.

Pozdrowienia, Joan711

Napisany przez McLinsey
e-toro jest dość drogi ze względu na swoje rozproszenie. Dla początkujących może być łatwy w użyciu ze względu na prosty design, ale i tak jest dość drogi.

Napisany przez Mr.Blonde
Cześć!
Zarejestrowałem się niedawno na e-toro i nie do końca rozumiem, jak działa kopiowanie innych traderów.. Wybrałem dwóch traderów i wybrałem opcję Kopiuj. Wpłaciłem po 50$ (minimalna kwota inwestycji) dla każdego z nich, ale nic się nie dzieje, mimo że ci traderzy dokonali transakcji kupna lub sprzedaży w międzyczasie..

Myślałem, że wybierając opcję Kopiuj, automatycznie kopiowane są wszystkie działania wybranych traderów, czy źle to zrozumiałem?

Proszę o krótką odpowiedź,
Dziękuję!

Pan Blond

Napisany przez DerFreibierFred
Być może twój minimalny depozyt nie był wystarczająco wysoki? 50$ to nie jest aż taka duża suma, aby móc prawdziwie handlować.

Napisany przez Blueman
Mogę śmiało polecić etoro na podstawie 2-letniego doświadczenia, zwłaszcza dla początkujących.

Platforma jest intuicyjna i graficznie atrakcyjna jak żadna inna, spready nie są najlepsze, ale całkowicie akceptowalne.

Używam etoro głównie do handlu DAX-em.

Nigdy nie miałem problemów z wypłatami.

Nawet sharedeals.de ma swoją własną stronę etoro i reklamuje ją.

Zobacz sharedeals.de/etoro

Napisany przez Goblinork
Na Etoro nie podobają mi się spready!
W dziale FX Trading 2013 - jak odnieść sukces w handlu na rynku Forex można porównać brokera pod względem spreadów...

Napisany przez innam
Zarejestrowałem się, ponieważ interesuje mnie Copytrader - uważam to za naprawdę fajną funkcję. Ponadto korzystam z wykresów, ponieważ czasami handluję opcjami binarnymi. Wykresy eToro są przynajmniej w czasie rzeczywistym, w przeciwieństwie do większości wykresów opcji binarnych.

Napisany przez AlbinosFX
Blueman,

teraz jest jasne. Sharedeals jest oczywiście REFERENCJĄ w porównywaniu brokerów, nieprawdaż.

Jeśli ktoś chce grać w kostki, to idzie do Market Makerów jak EToro, FXCM, FX Open i innych. Jeśli ktoś chce handlować rozsądnie i być traktowany uczciwie, to idzie do prawdziwych brokerów ECN, których jest jak na lekarstwo.

Ludzie, nie patrzcie zawsze tylko na spready. Pomyślcie też o tym, że ważna jest również płynność rynku, bezpieczeństwo i wsparcie.

Pozdrowienia
Al

Napisany przez Normal
W zasadzie przeciętny trader naprawdę bardzo interesuje się spreadem i jest to uzasadnione.

Jeśli interesują cię inne czynniki, takie jak wiarygodność, gdzie reakcja stanowi potencjalny wskaźnik, należy sprawdzić źródła przed przystąpieniem. Zazwyczaj chęć oceny wynika raczej z własnego niezadowolenia.

Zazwyczaj sensowniej jest ręcznie sprawdzić wszystko inne. Techniczne wskaźniki, takie jak minimalne depozyty, możliwe dźwignie i spread w przeciętnym zakresie (np. EUR/USD między 1,8 a 3,0). Następnie przychodzą nagrody i specjalne bonusy.

eToro jest na przykład najbardziej renomowanym przedstawicielem social tradingu, spread w parze walutowym EUR/USD wynosi 3,0, co jest relatywnie wysokie, ale ponieważ nadal mieści się to w średnim zakresie, jest to raczej tendencja przeciw oszustwom. Maksymalna dźwignia 1:400, a minimalna wpłata to 50 EUR. W razie potrzeby można również przetestować wsparcie w celu uzyskania fachowych odpowiedzi, ale porównując informacje z innymi brokerami, eToro nie powinno w żadnym wypadku być nieserioesne. Zazwyczaj brokerzy ECN są bardziej wiarygodni niż Market Maker.

Źródło: broker-forex-vergleich.de/forex-broker/etoro-erfahrungen

Napisany przez AlbinosFX

Ogólnie rzecz biorąc, przeciętny trader interesuje się spreadem i słusznie.

Jest to bardzo subiektywne spojrzenie, nie poparte niczym. Przepraszam.

Cytat z Normal

Jeśli interesujesz się innymi czynnikami, takimi jak wiarygodność, gdzie reakcja jest potencjalnym wskaźnikiem, należy sprawdzić źródła przedtem. Zazwyczaj chęć oceny wynika raczej z własnego niezadowolenia.

To niezgodna z rzeczywistością wypowiedź. Obiektywne ocenianie wymaga m.in. doświadczenia w danej dziedzinie i prawidłowej oceny źródeł. Jeśli z pewnych czynników wynika wyraźnie, że niektórzy brokerzy pracują lepiej niż inni, jako trader powinienem trzymać się rzetelnych źródeł i realnych faktów dotyczących ich sposobu działania i statusu ekonomicznego. Jaki mam z tego cel, jeśli bawię się w zakłady na platformach takich jak np. eToro czy Zulutrade, gdzie doskonale wiem, że ani platforma, ani wyśpiewywane potężne zyski nie są możliwe do zrealizowania? To nie jest przejrzystość.

Cytat z Normal

Rozsądniejsze jest zazwyczaj ręczne sprawdzenie wszystkiego innego. Parametry techniczne, takie jak minimalne depozyty, możliwe dźwignie i spread w przeciętnym zakresie (np. EUR/USD między 1.8 a 3.0). Następnie dochodzą nagrody i specjalne bonusy.

Na przykład eToro to najbardziej renomowany przedstawiciel Tradingu Społecznego, spread dla pary walutowej EUR/USD wynosi 3.0, co jest stosunkowo wysokie, ale ponieważ mieści się w normie, jest to raczej tendencja przeciw oszustwu. Maksymalna dźwignia 1:400, a minimalny depozyt to 50 €. W razie potrzeby można również przetestować wsparcie w kwestiach merytorycznych, ale porównując informacje z innymi brokerami, eToro nie powinien być niesolidny. Zwykle brokerzy typu ECN są bardziej solidni niż Market-Maker.

Źródło: broker-forex-vergleich.de/forex-broker/etoro-erfahrungen

Tak, przekazywanie informacji bez weryfikacji jest też cnotą?

eToro nie jest w żadnym wypadku brokerem typu ECN, a dodatkowo regulowany na Cyprze (jeśli broker ma siedzibę na Cyprze i uważa, że regulacja tam jest wystarczająca dla uznania go za solidnego, to lepiej jest od razu pójść do pokera). Jako IB dla IC Markets trzeba także zwrócić uwagę na dywersyfikację interesów.

Fajnie, że trzeba wpłacić tylko 50 €. Wytłumacz jednak społeczności, jaka jest prawdopodobieństwo, że trader początkujący z 50 € będzie mógł długofalowo pracować z zyskiem? Tutaj ważne są rozmiary pozycji. Jeśli zaczynasz Trading Społeczny z tylko 50 € i jednocześnie rezerwujesz 2-3 sygnały, to ogień szybko zgaśnie. To czysta technika spalania pieniędzy, nic więcej.

I żeby uzupełnić moje uwagi, podany powyżej link jako referencja ma zaledwie 10 miesięcy. Strona wygląda jak blog studencki, utworzony z zamiłowania trwało niedawno. Przepraszam, ale to tylko po to, aby spojrzeć na rzeczywistość z trochę bardziej obiektywnego punktu widzenia.

Chociaż nie chcę tutaj robić reklamy, ponieważ inni już to wystarczająco robią. Jednak, aby pomóc początkującym traderom trochę, oto kilka sugestii:

To są prawdziwi brokerzy ECN: Dukascopy (Europe i Szwajcaria) dukascopy.eu / com
Dukascopy oferuje platformę własną opartą na Javie. W Dukascopy Europe można wpłacić tylko 100 € / USD, jeśli nie możesz lub nie chcesz więcej. Ważne jest jednak, że ta firma jest w stanie ujawnić swoich dostawców płynności (jeśli ktoś wie, co to znaczy). Kursy są świetne, a także wsparcie.

whselfinvest.de - Te same kryteria co Dukascopy. Również świetny broker z prawdziwą płynnością ECN. Można tam korzystać zarówno z MT4, jak i z własnej platformy. Handel futures i CFD jest również możliwy.

A co do referencji:

Jeśli ktoś zna angielski, powinien zajrzeć na: forexpeacearmy.com. Testy tam nie zawsze są skuteczne, ale FPA ma dużą i aktywną społeczność. Można tam znaleźć wiele informacji o sygnałach, brokerach, itp., stare wygi chętnie pomagają. Strona działa od wielu lat i cieszy się dobrą reputacją.

A co do samej strony z ocenami: 100forexbrokers.com

Na tyle na razie
Al

Napisany przez maria_0901
To pochwała nie jest zasłużona dla eToro. Nowi traderzy powinni korzystać z funkcji Copy Trader, aby osiągnąć zyski. Tam są najlepsi traderzy. Cieszą się, gdy to się udaje, ale potem są straty, i to z pełną premedytacją!!! Taktyka mająca na celu wyciągnięcie pieniędzy z kieszeni ludzi. To OSZUSTWO!!!
TRZYMAJ SIĘ Z DALA OD ETORO, NIE CHCESZ PRZECIEŻ WYRZUCIĆ SWOICH PIENIĘDZY W OKNO!!!!

Napisany przez maria_0901
To pochwała nie jest zasłużona dla eToro. Nowi handlowcy powinni korzystać z funkcji Copy Trader, aby osiągnąć zyski. Tam znajdują się najlepsi handlowcy. Cieszą się, gdy to się udaje, ale potem występują straty, i to z premedytacją!!! To taktyka wyciągania pieniędzy od ludzi. TO JEST OSZUSTWO!!! FINGER WEG VON ETORO - NIE CHCESZ PRZECIEŻ WYRZUCIĆ SWOICH PIENIĘDZY W OKNO!!!

Napisany przez Bossy
Wątek jest już trochę stary, ale chciałbym poznać aktualne doświadczenia/opinie na temat eToro. Kilka lat temu zainteresowałem się kwestią kopiowania transakcji, ale tylko teoretycznie. Wtedy często natykało się na eToro. Jednak od tamtego czasu minęło trochę lat. Doświadczenia Marii brzmią raczej negatywnie. Jednak na stronie https://www.copytrading-online.de/etoro/ eToro wypada całkiem nieźle. Wydaje się, że dla początkujących ten dostawca nie jest najgorszym wyborem. Czy ktoś może to potwierdzić?

Napisany przez didi317
Handluję już od kilku lat akcjami i rynkiem Forex. Jeśli nadal szukasz brokera, myślę, że ta strona będzie dla Ciebie pomocna: https://brokerdeal.de. Znalazłem tam swoich 3 brokerów, których używam od lat i miałem z nimi dobre doświadczenia.

Napisany przez Kramer11
Jestem nowy na tym forum i proszę o wyrozumiałość w razie jakichkolwiek błędów. Zarejestrowałem się na eToro kilka dni temu, wpłaciłem pieniądze i kupiłem Bitcoin oraz Ethereum (na szczęście w ilości, która nie zrujnowałaby mnie w przypadku całkowitej straty). Proces ten przebiegł bardzo sprawnie. Następnie chciałem zobaczyć, jak ewentualnie sprzedać i wycofać swoje środki. Nie mogę znaleźć odpowiedniego sposobu. Za każdym razem, gdy próbuję sprzedać, wracam do opcji zakupu i wpłaty pieniędzy. Kto może mi pomóc ?!?!?!?

Napisany przez Crossroads182
Czy można wypłacić pieniądze z Etoro na inne konto niż to, które zostało podane?

Napisany przez SiggieRein
Cześć, handlowałem na etoro przez 1 miesiąc i straciłem 585 $. Następnie postanowiłem wypłacić cały swój stan konta. Czekam już 7 dni bez pozytywnego rezultatu. Dzisiaj etoro poinformowało, że zatrudniono więcej pracowników, aby poradzić sobie z dużym natłokiem, ale ci ludzie muszą najpierw przejść szkolenie. Więc prawdopodobnie moje pieniądze będą wykorzystywane do generowania zysków do tego czasu. Dla mojego inwestowania etoro stanie się przeszłością, gdy moje środki w końcu się pojawią.

Napisany przez gebika
Cześć,

Zawsze staram się dzielić swój kapitał.
Zainwestuj małą sumę na przykład w [url]kryptowaluty[/url]/obroty walutami/akcje/surowce
Otwórz darmowe [url]konto[/url] demonstracyjne na Etoro i sprawdź, jak się sprawuje. Jeśli nie masz pojęcia o handlu, KOPIUJ fachowców.
https://bit.ly/GeldAnlage
Pozdrowienia

Napisany przez orvilla

Cześć,

Zawsze staraj się podzielić swoje kapitał.
Zainwestuj niewielką sumę na przykład w handel kryptowalutami / walutami / akcjami / surowcami
Załóż darmowe [url]konto[/url] demo w Etoro i zobacz, jak to działa. Jeśli nie masz pojęcia o handlu, KOPIUJ od profesjonalistów.
https://bit.ly/GeldAnlage
Pozdrowienia

Spróbuję i dam znać, jak to poszło.
Dzięki

Napisany przez simon_vik
Cześć drodzy użytkownicy Social-Tradingu, właśnie natknąłem się przypadkiem na ten post i chciałbym prosić Was o wsparcie. W ramach mojej pracy magisterskiej badam motywy korzystania z Social Tradingu i czy typ inwestora Social Trader różni się od zwykłego inwestora papierów wartościowych. Bardzo dużą przysługę mi zrobilibyście, gdybyście poświęcili około 5 minut na wzięcie udziału w mojej ankiecie na ten temat. Mogą w niej wziąć udział również zainteresowani finansami i inwestorzy papierów wartościowych :-) https://www.umfrageonline.com/s/45772d6 Serdeczne dzięki za wsparcie! Pozdrawiam simon_vik

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata