Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy przelew zagraniczny jest bezpieczny?

Napisany przez snoozle
Cześć, Jestem tutaj zupełnie nowy i mam palące pytanie. Chciałbym sprzedać mój samochód, pożyczkodawca nabywcy wyjeżdża służbowo za granicę w weekend i chce dokonać przelewu z konta za granicą, takie są informacje po stronie nabywcy. Chciałbym teraz wiedzieć: Czy otrzymam powiadomienie o dokonanym przelewie i czy ta procedura jest bezpieczna? Zakładając, że dostaję wiadomość, że kwota X jest w drodze i przekazuję samochód, czy istnieje nadal możliwość cofnięcia przelewu, czy pieniądze są bezpieczne u mnie? Nabywca powiedział, że w przypadku przelewu SWIFT bank zostaje poinformowany, że pieniądze są w drodze i że cała sprawa jest bezpieczna. Naturalnie, można dużo opowiadać, dlatego szukam tutaj informacji, nie chcę przecież spaść z nieba =) Mam nadzieję, że mi pomożecie.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... Przelew IBAN / BIC (swift) jest tak samo bezpieczny / niebezpieczny, jak przelew krajowy... oba można anulować nawet do 7 dni, chociaż wiąże się to z wieloma kłopotami. Ale uwaga... jeśli właściciel konta nie podpisze przelewu osobiście (a zrobi to ktoś inny i wrzuci do skrzynki bankowej) na przykład... to nie jest on autoryzowany... dlatego przelew można anulować nawet miesiące później... tak samo jak w przypadku przelewu krajowego (jeśli pieniądze są jeszcze na koncie odbiorcy). Pozdrawiam, esco

Napisany przez snoozle
Co to znaczy mit viel Ärger? Czy muszę być zgodny/a z przekazaniem zwrotnym? Odnośnie błędnej podpisu: To oznacza, że jak tylko pieniądze są na koncie, najlepiej jest je od razu wypłacić, żeby być pewnym/a numeru?

Napisany przez 2Escorpio
Z dużym niezadowoleniem rozważam ewentualne złożenie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, ponieważ nie podpisał tego. No cóż, natychmiastowe wypłacenie pieniędzy nie ma zbyt dużego sensu... nie można zostawić konta na zerze. Czy istnieje jakiś powód, dla którego jesteś podejrzliwy?

Napisany przez snoozle
O, ludzie w internecie słyszy się naprawdę najdziwniejsze rzeczy, dlatego

Napisany przez 2Escorpio
Nigdy nie można się całkowicie zabezpieczyć na 100%... nawet gotówka może być sfałszowana. Jeśli ktoś Cię oszukuje za pomocą przelewu na IBAN / BIC, gdy pieniądze już są zaksięgowane na Twoim koncie... to znaczy, że musi być naprawdę doświadczony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata