Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Telefoniczne pytanie w procesie rekrutacyjnym

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Mam duży problem. Kilka tygodni temu zgłosiłam się o pracę, którą bardzo chciałabym mieć. Jednocześnie ubiegałam się o aplikację na aplikację nauczycielskie. Byłoby to dla mnie jednak tylko drugie wyjście. Niestety, po dwóch tygodniach od zamknięcia naboru nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi na moją aplikację. Chciałabym jednak zapytać, ponieważ w przypadku odrzucenia musiałabym bardzo szybko podjąć decyzję o referendariacie. Co radzicie zrobić? Czy powinnam teraz zadzwonić i zapytać? Pozdrawiam, Miriam

Napisany przez ADMCI4
Początkowo to ma sens. Oczywiście zależy to również od sytuacji. W przypadku zapytania warto zwrócić uwagę na to, aby ktoś nie udzielił ci ogólnej odpowiedzi, lecz podał konkretny punkt czasowy, na którym znajduje się obecnie proces obsługi lub czy został już dokonany wybór.

Napisany przez 2Bolitho
Tak, również tak to widzę. Zadawanie pytań jest w porządku. I każdy pracodawca wie, że kandydaci muszą równocześnie szukać pracy w kilku miejscach. W moim przypadku jedno z takich pytań przerodziło się w rozmowę kwalifikacyjną. (Jednak pracodawca potem przez 3 miesiące się nie odzywał, a kiedy w końcu chciał mnie zatrudnić, ja już nie byłam zainteresowana...)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata