Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Terminy obciążeń za miesięczne rachunki kart kredytowych

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, jestem klientem Sparkasse i otrzymałem tam kartę MasterCard do swojego konta bieżącego. Kiedy ją używam, pieniądze zawsze są pobierane z mojego konta około 8. każdego miesiąca. Czy ten termin obowiązuje we wszystkich kartach kredytowych, czy są takie, gdzie data obciążenia jest na końcu lub w środku miesiąca? Termin w okolicach 8. jest dla mnie dość niefortunny, ponieważ wtedy na koncie nie ma zbyt dużo pieniędzy. Zastanawiam się więc, czy może warto zmienić kartę kredytową. Czy mam wpływ na datę obciążenia? Miłego wieczoru.

Re: Terminy obciążeń za miesięczne rachunki kart kredytowych

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, to zależy całkowicie od karty kredytowej do karty kredytowej... ewentualnie można spróbować skontaktować się z bankiem, aby zmienić okres rozliczeniowy. U mnie na przykład jedna karta (Visa) rozliczana jest 17 tego miesiąca, a Amex 27 tego miesiąca... ale dla mnie konkretny dzień nie ma znaczenia, ponieważ zawsze wydaję tak dużo pieniędzy, że nie stanowi to problemu. Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata