Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy właściciele zawsze są również dłużnikami podczas zakupu nieruchomości?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, czy ktoś mógłby mi pomóc? Planuję zakupić małe mieszkanie, mam oszczędności, ale nie wystarczają mi. Dlatego pomyśleliśmy, że moja matka weźmie kredyt, który ja będę spłacać. Moje pytanie brzmi, czy mieszkanie musi być zarejestrowane na nazwisko mojej matki w księdze wieczystej, ponieważ to ona będzie uznawana w banku jako dłużnik? Z góry dziękuję. Z poważaniem, Antonia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Antonia, nie, kredytobiorca i właściciel mogą być różnymi osobami!

Napisany przez ADMCI4
Tag Antonia, mieliśmy coś podobnego w rodzinie. Ja, jako gospodyni domowa bez oszczędności, a mój mąż zaciągnął kredyt. Ostatecznie zarejestrowaliśmy Dom na nasze dwa imiona. Nawet jeśli nie pojawiasz się jako kredytobiorca, możecie zarejestrować mieszkanie na twoje imię w księdze wieczystej. Jeśli chcesz, mieszkanie może być zarejestrowane zarówno na twoje imię, jak i na imię twojej matki. Pozdrowienia, Simone

Napisany przez Empfehler
Przenieś swoje środki na konto oszczędnościowo-budowlane w spółdzielni mieszkaniowej. Już od 11,829 EUR, w tym opłaty za założenie konta, możesz otrzymać stamtąd po 12 miesiącach oczekiwania nawet do 57,143 EUR na zakup nieruchomości. Przy dłuższym okresie oczekiwania aż do 114,286 EUR. Ale to jeszcze nie wszystko: Te pieniądze otrzymasz nie jako pożyczkę, co oznacza brak obciążenia długami i brak wpisu na dziale III księgi wieczystej. Jeśli niespodziewanie będziesz musiał ponownie przeprowadzić się, wystarczy złożyć wypowiedzenie z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia i wtedy wycofać się ze środków oszczędnościowych. Jeszcze jeden porada: 11,829 EUR to w zupełności wystarczające kapitału!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć doradco, co masz na myśli mówiąc o kontrakcie oszczędnościowym i kredycie budowlanym w spółdzielniach mieszkaniowych? Czy chodzi Ci o Genotec???

Napisany przez Thorsten
Cześć noelmaxim, To Genotec. Liczby zgadzają się dokładnie z tabelą alokacji. @ Polecający Dlaczego nie wymieniasz nazwy firmy i danych kontaktowych? To nie robi dobrego wrażenia i nie jest korzystne dla firmy, którą wyraźnie chcesz promować tutaj. Tajemnice tylko wzmagają plotki...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata