Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy spłata finansowania nieruchomości jest także możliwa za pośrednictwem świadczenia mieszkaniowego?

Napisany przez ADMCI4
Przed sześciu laty wspólnie z żoną zakupiliśmy Dom za około 200 000 euro, na który musieliśmy wziąć kredyt. Niestety, jeszcze niewiele zostało spłacone. Od dwóch miesięcy jestem bezrobotny jako główny przedstawiciel rodziny i nie mogę powiedzieć, jak długo potrwa ten stan. Do tej pory jakoś udało nam się opłacać raty kredytu, ale jak będzie wyglądała przyszłość? Czy musimy koniecznie sprzedać Dom, czy może istnieje możliwość spłaty finansowania nieruchomości poprzez otrzymywanie zasiłku mieszkaniowego? Czy jako właściciel można w ogóle ubiegać się o zasiłek mieszkaniowy i czy banki to akceptują?lgr Lexi225

Re: Czy spłata finansowania nieruchomości jest także możliwa za pośrednictwem świadczenia mieszkaniowego?

Napisany przez Isa79
Zdjęcie jest mi obce, jak postępuje się z zasiłkiem mieszkaniowym w przypadku posiadania nieruchomości, ale ogólnie rzecz biorąc, zdobycie go jest dość trudne. Ale może masz szczęście... nie zaszkodzi złożyć wniosek. O ile mi wiadomo, konieczne jest jednak także odrzucenie przez urząd pracy...

Napisany przez Thorsten
Cześć Lexie225, w zasadzie możliwa jest płatność ze strony urzędu. Jednak tutaj łączy się kilka czynników. Po pierwsze, oczywiście musi istnieć ogólny roszczenie - tak jak w przypadku każdego innego - oraz, z tego co wiem, istnieją ograniczenia dotyczące wysokości, odniesione do wielkości obiektu. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że płatności obejmują maksymalnie odsetki, a nie spłatę, ponieważ ta służy budowie majątku... Reasumując, polecam jednak porozmawianie na ten temat z odpowiednim urzędem, oni są w końcu dobrze zorientowani i mają obowiązek udzielić informacji. W każdym przypadku sugeruję również porozmawianie ze swoim bankiem w odpowiednim czasie - czyli przed wystąpieniem zaległości. Możliwe, że można osiągnąć ulgę poprzez zawieszenie spłaty lub inne środki, aby przetrwać ten czas.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Thorsten, dziękuję za pomocną odpowiedź! Pozdrawiam, Lexi225

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata