Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy wysokość odsetek od kredytu zależy od dochodu?

Napisany przez ADMCI4
Kilka dni temu byłem w banku mojej żony, aby zapytać o kredyt. Mamy już kredyt, ale chcieliśmy go połączyć z nowym. Teraz dowiedzieliśmy się, że istnieją różne stawki oprocentowania, zależnie od zdolności kredytowej klienta. Wysokość stawki procentowej wydaje się być także związana z dochodem kredytobiorcy. Jak to wszystko się ze sobą ma? Czy istnieją jakieś tabelki, czy może każdy doradca klienta może to ustalić samodzielnie? Zarabiamy razem około 3000 euro netto i mamy otrzymać stopę procentową w wysokości 9,25%? To chyba dużo za wysoko, prawda?

Napisany przez Thorsten
Cześć biegaczu, dzisiejsze oprocentowanie składa się z różnych czynników. W przypadku banków domowych decydująca jest nie tylko zdolność kredytowa, ale także ogólne zachowanie, takie jak prowadzenie konta. Jak wysoka ma być pożyczka? Przy dochodzie 3.000,- € i braku innych obciążeń oprocentowanie powinno być znacznie poniżej 9,25%. Na naszej stronie internetowej znajdziesz porównywarkę kredytów, dzięki której podając kwotę i cel używania pieniędzy, łatwo porównasz różne banki pod względem rat i oprocentowania. Dodatkowo możesz pobawić się trochę z okresem kredytowania i wybrać odpowiedni. Po wprowadzeniu danych umowę kredytową otrzymasz drogą mailową, a dalsze kroki są opisane w prosty sposób - więc nie ma potrzeby błagania w banku...

Napisany przez wolfgang15
Hej, krótka uwaga odnośnie tego pytania, które wydaje się być na ustach wielu i powodować niepewność. W zasadzie muszę przyznać rację mojemu poprzednikowi, że zdolność kredytowa odgrywa znaczącą rolę w oprocentowaniu pożyczki, dlatego też istotne jest również dochodzenie. zdolność kredytowa odzwierciedla, jak godny zaufania jest ktoś jako pożyczkobiorca - mówiąc prościej, czy istnieje wysokie czy niskie ryzyko niewypłacalności. W końcu to decyduje o oprocentowaniu. Ponieważ istnieje już bieżąca pożyczka, należy spodziewać się, że odsetki będą nieco wyższe (w porównaniu z pierwszą pożyczką). Wspomniana kalkulatorka daje oczywiście dobry punkt odniesienia, jednak nie jestem pewny, na ile uwzględnia bieżącą pożyczkę, dochód i zdolność kredytową. Można otrzymać przybliżony obraz odsetek. Warto również zauważyć, czy mamy do czynienia z kredytem ratalnym, gdzie odsetki obliczane są na cały okres trwania (szczegółowe informacje tutaj: https://onlinekredit.net/lexikon/sollzins), które się nie zmieniają, czy to jest kredyt odnawialny, gdzie bank ma prawo do zmiany odsetek. Mam nadzieję, że również mogłem pomóc trochę. Pozdrowienia, Wolfi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata