Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: zamknięte fundusze nieruchomościowe

Napisany przez schnarch
Kochani użytkownicy forum, mam poważny problem. Jak mogę wyjść z zamkniętego funduszu nieruchomości bez angażowania prawnika? Niestety, z powodu niewiedzy oraz przebiegłych umiejętności pośrednika wpadłem w ten kryzys i pilnie potrzebuję tam ulokowanego kapitału, żeby nie zbankrutować całkowicie. Czy ktoś może doradzić? Pozdrowienia, Schnarch

Napisany przez Graufell
Wpisz w wyszukiwarce Zweitmarkt Immobilienfonds. Być może to pomoże. Który to dokładnie fundusz? Tylko z ciekawości.

Napisany przez Sergio
Niestety, to typowy problem z zamkniętymi funduszami. Trzeba dokładnie wiedzieć, na co się decyduje. Jeśli nie można znaleźć nabywcy na wtórnym rynku, jak już wspomniał Graufell, udział w funduszu pozostanie nietransakcyjny do czasu wypłacenia zysków przez fundusz lub jego likwidacji.

Napisany przez degere
Cześć, Schnarch, na stronie Zweitmarkt.de: Home możesz szukać swojego funduszu. Jeśli jest na nim handel, zobaczysz wartość sprzedaży w przypadku ewentualnej sprzedaży. Możesz również skontaktować się bezpośrednio z emitentem funduszu nieruchomości - często oni także wspierają sprzedaż udziałów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata