Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycja majątku w drewno szlachetne?

Napisany przez tom
Cześć wszystkim. Ostatnio natknąłem się w gazecie na interesujące ogłoszenie. Mówiło ono, że inwestując w szlachetne drewno można obecnie liczyć na stopę zwrotu do 12%. Nigdy wcześniej nie słyszałem o inwestycjach w tym obszarze i nie mam zielonego pojęcia na ten temat. Kto może mi więcej o tym powiedzieć i udzielić informacji na temat faktycznej możliwości osiągnięcia tak wysokiego zwrotu? Przede wszystkim, gdzie można kupować szlachetne drewno? Czy mogę je również nabyć za pośrednictwem mojego banku? Z góry dziękuję za informacje, Tom

Napisany przez Graufell
Cześć, Tom! W rzeczywistości można inwestować w drewno wszelkiego rodzaju. Musisz jednak mieć cierpliwość. Po około 24-25 latach twoje drzewa są na tyle duże, że można je sprzedać. Wyszukaj w wyszukiwarce hasła takie jak inwestycje w las. W ten sposób znajdziesz na przykład takich dostawców: Startseite | ForestFinance – Rób dobrze i zarabiaj na tym BaumInvest Beteiligung – bezpieczna, rentowna i zrównoważona inwestycja z efektem ochrony klimatu poprzez zalesianie z gatunków cennych: Startseite Über uns | WeGrow GmbH Te inwestycje w drewno to bezpośrednie uczestnictwo lub zamknięte fundusze. Można jednak także inwestować w zwykłe fundusze giełdowe. Na przykład w fundusz Pictet Timber. Fundusz, który inwestuje w akcje firm drzewnych.

Napisany przez EuroPaule
tom pisze: Tutaj było wspomniane, że inwestując w drewno szlachetne można obecnie liczyć na zwrot z inwestycji nawet do 12%. Czy ktoś może mi powiedzieć więcej na ten temat i czy naprawdę można osiągnąć tak wysoki zwrot z inwestycji?
Cześć, Leśnictwo to biznes surowcami, tak jak każdy inny. Jeśli zacznie się dobrze, można na tym zarobić pieniądze. Jeśli nie, traci się wszystko. 12% obecnie to bardzo wysokie oczekiwania co do zwrotu z inwestycji, które otrzymuje się tylko przy dużym skłonności do ryzyka. W tej kwestii chętnie polecam przeczytanie tego artykułu: Związek między zwrotem z inwestycji a ryzykiem | finanzdeutsch Ale jeśli to pasuje do ogólnej strategii, dlaczego nie? Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Filas
Uważam inwestycję w drewno szlachetne za absolutnie bezpieczną. Mam już dostawcę na oku, który spełnia moje oczekiwania: https://baum-perle.de/

Czy mógłbyś zerknąć i powiedzieć, co sądzisz o tym dostawcy.

Napisany przez AutomatikGetrie
Czy to w ogóle ma sens, jeśli trzeba tak długo czekać?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata