Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Podatki przy dwóch pracach

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam dwie oferty pracy: jedna na 292€ i druga na 400€. Zaletą pracy opartej na 400€ jest to, że jest ona zwolniona z podatku, jeśli dobrze zrozumiałem. Ale jak to wygląda, jeśli rano idę do jednej pracy, a wieczorem do drugiej? Wtedy zarabiam więcej niż 400, czy muszę już płacić podatki? Od jakiej kwoty zarobku muszę płacić podatki i ile, oraz czy muszę płacić jeszcze coś dodatkowo? Byłbym wdzięczny za pomoc Pozdrowienia, dudemeister

Napisany przez ADMCI4
Poza głównym miejscem pracy, możesz mieć tylko jedną dodatkową pracę, i to do kwoty maksymalnie 400 euro. Wtedy nie podlega ona opodatkowaniu! Jeśli dodatkowa praca przekracza 400 euro, uważana jest za drugie zatrudnienie. Wtedy jest ona opodatkowana i podlega obowiązkowym składkom na ubezpieczenie społeczne.

Napisany przez S.Schneider
Szanowny Panie Dudemeister, dla programu Servicezeit WDR poszukuję obecnie osób takich jak Pan, które poszukują drugiej pracy. Jeśli pochodzi Pan z NRW, byłoby wspaniale, gdybyśmy mogli porozmawiać na temat kilku pytań. Czy byłby Pan zainteresowany? Chętnie udzielę bliższych informacji przez telefon lub e-mail. Czekam na Państwa odpowiedź. Jestem dostępna w dni robocze między 9 a 18. Z pozdrowieniami z Kolonii Sonja Schneider Wellenreiter tv GmbH Casting Tel.: 0221-5006661 E-mail: s.schneider@wellenreiter.tv wellenreiter.tv - filmy + telewizja: Home

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata