Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Podatek od składek na ubezpieczenie zdrowotne

Napisany przez ADMCI4
Właśnie gdzieś przeczytałem, że podczas składania zeznań podatkowych za 2011 rok podatku, czyli za rok podatkowy 2010, można odliczyć składki na ubezpieczenie zdrowotne. Ale jeśli się nie mylę, to przecież zostało to już zrobione ze strony pracodawcy, a przez to od stycznia netto było trochę wyższe. Czy przypadkiem się nie mylę? Oczywiście bardzo bym się ucieszył, gdybym mógł ponownie wpisać te składki w moim zeznaniu podatkowym i odzyskać od tego jakąś kwotę. Dlatego moje pytanie do ekspertów: czy jest to możliwe????

Re: Podatek od składek na ubezpieczenie zdrowotne

Napisany przez Gerd
Cześć Ale składki na ubezpieczenie zdrowotne są już uwzględnione podczas rozliczania podatków. Podczas składania deklaracji podatkowej musisz podać cały swój dochód. W zamian musisz również podać swoje wpłaty do ZUS i KRUS. Ponieważ nie ma jeszcze formularza na rok 2010, mogę tylko przypuścić, że będą musiały być podane składki na ubezpieczenie zdrowotne oraz już uwzględniona kwota. Ale to na razie czyste wróżenie z fusów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata