Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Handlowcy na żywo.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Salamander,

Właśnie skorzystałem z kursów RTT w czasie rzeczywistym, aby kupić akcje Dana Corp. Po prostu nie było możliwe handlowanie z opóźnieniem 20 minut według UBS Quotes. Kurs spadł, a potem wzrósł.

Dziękuję za możliwość.

Teraz mam pytanie:

Platforma, którą widziałem, to INET i moje zlecenie nie zostało uwzględnione, prawdopodobnie dlatego, że UBS korzysta z innej platformy na NYSE. Czy mógłbyś wyjaśnić, jak działa to z różnymi platformami transakcyjnymi?

Chodzi mi o to, że gdy kupuję na XETRA, zamówienie jest pokazywane w księdze zamówień XETRA, a nie w księdze zamówień Frankfurtu. Jak to działa na NYSE? Ile platform transakcyjnych mają?

Lancelot

Napisany przez webmaster

Witaj Salamanderze,

Właśnie potrzebowałem rzeczywistych kursów RTT, aby kupić Dana Corp. Po prostu nie było możliwe handlowanie z opóźnieniem 20 minut przy ofertach UBS. Cena gwałtownie spadła, a potem wzrosła.

Dziękuję za umożliwienie tego.

Teraz mam pytanie:

Pokazana platforma to INET, a moje zlecenie nie zostało uwzględnione, prawdopodobnie dlatego, że UBS korzysta z innej platformy na NYSE. Czy mógłbyś wyjaśnić, w jaki sposób różne platformy transakcyjne działają tam?

Mam na myśli, że jeśli kupię na XETRA, zlecenie zostanie pokazane w księdze zleceń XETRA, a nie Frankfurtu. Jak jest na NYSE? Ile mają platform transakcyjnych?

Lancelot

Witaj Lancelocie,

zobacz po lewej stronie w dziale Börsenschule => Co to są ECN?

Pozdrowienia, Salamander

Napisany przez ADMCI4
@Salamander

OK, to jest bardziej skomplikowane niż myślałem. Wydaje mi się, że system działa podobnie do NYSE, jak wyjaśniono na NASDAQ.

Mimo wszystko, moje niezrównane zamówienie nie zostało pokazane w oknie poziomu 2. Nie było żadnych zleceń zakupu w mojej cenie ofertowej.

Którą tabelę więc przeglądałem? Prawdopodobnie tylko tabelę zewnętrznych zamówień z ECN INET. Czy to jest prawda?

Jeśli tak, jak mogę dowiedzieć się, gdzie znajduje się moje zlecenie?

Lancelot

Napisany przez webmaster

@Salamander

OK, jest bardziej skomplikowane, niż myślałem. Przypuszczam, że system działa podobnie do NYSE, jak wyjaśniono na NASDAQ.

W każdym razie, moje niesparowane zlecenie nie zostało pokazane w oknie poziomu 2. Nie było żadnych zleceń zakupu w mojej cenie ofertowej.

Którą tabelę w takim razie przeglądałem? Prawdopodobnie tylko tabelę zleceń zewnętrznych z ECN INET. Czy tak jest?

Jeśli tak, jak mogę dowiedzieć się, gdzie znajduje się moje zlecenie?

Lancelot
wspomniałeś UBS. Wierzę (ale nie jestem w 100% pewien), że UBS prowadzi własne ECN. Więc jeśli chcesz dokonać sprzedaży/kupna, odbywa się to poprzez ich UBS-ECN. Każdy bank prowadzący własne ECN stara się zarabiać na swoim systemie. Innymi słowy, jeśli chcesz sprzedać akcje, bank najpierw próbuje sprzedać/kupić Twoje akcje za pośrednictwem swojego systemu ECN.

Jeśli bank jest twórcą rynku dla danej akcji i jest optymistycznie nastawiony do danej spółki, zależy mu na wysokiej cenie akcji. Może więc sam kupić Twoje akcje i wystawić swoje zlecenie kupna przed wszystkimi innymi, chociaż na NASDAQ ta sama kwota jest oferowana przez inne ECN. Bank może występować jako kupujący na NASDAQ i jednocześnie być sprzedawcą akcji. Wątpię, czy będziesz miał dostęp do wewnętrznego ECN UBS, ponieważ który bank publicznie pokazuje swoim klientom, jak stoją wobec danego tytułu: optymistycznie czy pesymistycznie. To wszystko brzmi skomplikowanie, ale takie też jest!

Salamander

Napisany przez ADMCI4
@Salamandr

Dziękuję za wyjaśnienie i jak już wspomniałem za wyświetlenie księgi zleceń w czasie rzeczywistym.

Nawet jeśli nie byłem w stanie zobaczyć mojego własnego zlecenia, dzięki pokazanej tabeli księgi zleceń uzyskałem dość dokładny obraz rozwoju kursu akcji Dana Corp.

W przyszłości zawsze będę tak postępować, gdy kupuję lub sprzedaję na NYSE lub NASDAQ.

Wymagane jest korzystanie z lokalnej platformy transakcyjnej, na przykład UBS, gdzie zlecenie można wprowadzić lub anulować w ciągu sekund, a także szybko przekazać dalej i dostarczyć.

Lancelot

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata