Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy muszę również wykupić ubezpieczenie od niewypłacalności dla karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Postanowiłem złożyć wniosek o kartę kredytową, ponieważ będzie mi ona przydatna podczas mojego następnego urlopu. Mając kiedyś kredyt, wiem, że w takiej sytuacji należy wykupić ubezpieczenie od niewypłacalności. Teoretycznie korzystając z karty kredytowej, mogę zaciągnąć duże długi. Czy jest obowiązek posiadania takiego ubezpieczenia od niewypłacalności w takim przypadku? Mogę to nawet zrozumieć, bo ma sens, gdybym nie mógł spłacić moich zobowiązań. Nie ma gwarancji, że w momencie obciążenia konta faktycznie będę miał pieniądze. Pozdrowienia, Hanno

Re: Czy muszę również wykupić ubezpieczenie od niewypłacalności dla karty kredytowej?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... nie musisz kupować tych ubezpieczeń.... obowiązują one tylko w przypadku śmierci i niespodziewanej utraty pracy... nie dlatego, że kiedyś wydałeś za dużo. Nigdy nie ma gwarancji, że klient spłaci swoją kartę... po prostu zauważ, że może to mieć konsekwencje prawnokarne (oszustwo). Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata