Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę zrezygnować z ubezpieczenia rat kredytowych przy spłacie kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim... kilka lat temu wziąłem kredyt i zostałem zmuszony przez bank do wykupienia ubezpieczenia rat. W zasadzie już wtedy nie był mi on potrzebny. Po tym jak jestem obecnie ogromnie rozczarowany bankiem, porozmawiałem ze swoim bankiem domowym, który zgodził się spłacić kredyt. Poinformowałem o tym bank oraz ubezpieczenie rat. Jednakże firma ubezpieczeniowa nie chce zrezygnować z umowy ubezpieczeniowej. Muszę kontynuować ją przez co najmniej kolejne dwa lata bez opłat i miałbym w tym czasie również ochronę ubezpieczeniową. Której już nie potrzebuję, ponieważ kredyt w ogóle nie istnieje...... Jak postąpić najlepiej w tej sytuacji??? pozdrowienia, Rotfuchs89

Re: Czy mogę zrezygnować z ubezpieczenia rat kredytowych przy spłacie kredytu?

Napisany przez laperla
Cześć, nie jestem pewien, jak bardzo kredyt zależy od ubezpieczenia jako zabezpieczenia. Jeśli kredyt został udzielony warunkowo, że musisz wykupić ubezpieczenie, aby otrzymać kredyt, to obecny bank, który chce spłacić Twój kredyt, nie będzie w stanie tego zrobić, jeśli ubezpieczenie nie zostanie przeniesione. Zdecydowanie sugerowałbym porównać wcześniej. Zwłaszcza teraz, gdy obniżone są stopy procentowe. Po prostu spróbuj. To ci nic nie kosztuje i jest całkowicie niezobowiązujące.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata