Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Akceptacja kart kredytowych na biletomatach

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Z przyjemnością odkryłem kilka lat temu, że teraz można płacić za bilety także kartą kredytową lub debetową na automatycznych biletomatach, i nie trzeba już koniecznie polegać na posiadaniu drobnych pieniędzy. Ponieważ wkrótce spodziewamy się gościa z Nowej Zelandii na dłuższy czas, chciałbym wiedzieć, czy można także płacić kartą kredytową na tych automatycznych biletomatach. Trudno mi sobie wyobrazić, że tam będą akceptowane karty debetowe z innych kontynentów. A jak wygląda sytuacja odwrotna - czy niemieckie karty kredytowe są akceptowane na zagranicznych automatycznych biletomatach?

Re: Akceptacja kart kredytowych na biletomatach

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... Karty EC są dostępne tylko w niemieckich bankach... karty BankKarten w innych krajach nie obejmują systemu EC / Giropay. Teraz do pytania... Na automatach biletowych do podróży krajowych można płacić gotówką, kartą EC, Visa/MasterCard/Amex/Diners.... w pociągach TYLKO gotówką, kartami Visa/MasterCard/Amex/Diners/JCB, BEZ karty EC! Przy automatach do transportu publicznego przeważnie akceptowane jest tylko płatności gotówką lub gotówką i kartą EC... Płatności kartami kredytowymi nie są mi znane w większych miastach. Pozdrawiam escorpio

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata