Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Opieka w podeszłym wieku.

Napisany przez Felix29
Cześć, mam obecnie drobny problem, ponieważ stoję przed decyzją o wykupieniu ubezpieczenia opieki długoterminowej na starość. Jednak rynek jest tak przepełniony ofertami różnych dostawców, że nie wiem dokładnie, które z nich będą dla mnie najlepsze. Odwiedziłem już kilka porównywarek, na których każda strona prezentuje coś innego. Na przykład DKV wypada bardzo dobrze, podczas gdy w innych testach ubezpieczenie opieki długoterminowej Ergodirekt wypada całkiem nieźle. Chcę po prostu zabezpieczyć się na starość, aby nie być zależnym od państwa ani od prywatnych oszczędności, dlatego zagwarantowane ubezpieczenie jest dla mnie ważnym tematem. Którego dostawcę polecacie i na co powinienem zwrócić uwagę? Byłbym bardzo wdzięczny za kilka miłych wskazówek i porad. Pozdrawiam, Felix

Napisany przez C. Andreas
Cześć Felix, więc moim zdaniem powinieneś podejść do tego inaczej. DKV i Ergo na pewno są sensowne, jeszcze sensowniejsze jest skorzystanie z usług pośrednika ubezpieczeniowego i wcześniejsze określenie swoich życzeń. Dopiero potem, korzystając z kalkulatora porównującego ubezpieczenia zdrowotne, można sprawdzić, która firma najlepiej pasuje do Ciebie.

Napisany przez Gerd
Cześć W ubezpieczeniu pielęgnacyjnym istnieje kilka wariantów. Musisz najpierw ustalić, czego naprawdę chcesz. Pielęgnacja tak, ale od kiedy, w jakiej wysokości i w jakich warunkach. To, co porównałeś, to konkretne taryfy, o których wcale nie wiesz, co zawierają. Dlatego porównanie w internecie jest zupełnie bezwartościowe. Na przykład strona ERGO oferuje 3 taryfy. Ale to nie wszystko. Która z nich jest dla mnie odpowiednia? DKV oferuje również kilka taryf. Niekoniecznie można je porównywać z taryfami ERGO.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata