Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dolarowe konto bieżące w banku w Niemczech

Napisany przez UTK
Drodzy użytkownicy forum, W moim pierwszym poście na forum mam od razu pytanie, na które popularne wyszukiwarki nie mogły mi dostarczyć zbyt satysfakcjonującej odpowiedzi. Sytuacja wyjściowa: W niedalekiej przyszłości będę otrzymywać moje miesięczne wynagrodzenie w USD. Pomimo tego mój główny pobyt pozostanie na razie w Niemczech. Oczywiście chcę więc uzyskać dostęp do zarobionych pieniędzy w Niemczech tak tanio, jak to możliwe, i móc korzystać z pełnej funkcjonalności konta bieżącego. Problem: Moje obecne bankowość zaproponowało mi oczywiście od razu darmowe konto w obcej walucie. O ile się dowiedziałem, jest to możliwe praktycznie w każdym banku. Jednakże są to konta spekulacyjne. Za każdy transfer na moje konto EUR bank pobierałby znaczną opłatę procentową. W ostatecznym rozrachunku jestem jednak zbyt skąpy na tę zabawę. ;-) Obecna sytuacja: Zostało mi polecane konto w banku HSBC. Dzięki temu miałbym przynajmniej dostęp do funkcji konta bieżącego bez zbędnych komplikacji. Jednakże wtedy nie byłbym już zarejestrowany w niemieckim lub prowadzącym w EUR instytucie. Pytanie: Czy istnieją niemieckie lub prowadzące w EUR banki, które umożliwiają otrzymywanie wpłat na konto bieżące w USD możliwie jak najbliżej darmo?

Re: Dolarowe konto bieżące w banku w Niemczech

Napisany przez 2Escorpio
UTK pisze: Pytanie: Czy istnieją niemieckie banki lub banki prowadzone w EUR, które umożliwiają przyjmowanie wpłat na konto oszczędnościowe w USD, najlepiej bez opłat?
Tylko jeśli jest przekazywane w euro... w innym przypadku to niemożliwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata