Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Dotacja założycielska dla istniejącego już działalności gospodarczej prowadzonej dodatkowo?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, moja przyjaciółka i ja dotychczas prowadziłyśmy biznes jako pracę dodatkową. Jednakże zarabiamy więcej niż w naszej głównej pracy, więc zastanawiamy się nad zrobieniem tego naszym głównym zajęciem. Moje pytanie brzmi, czy możemy otrzymać dofinansowanie na założenie działalności gospodarczej również dla istniejącego już biznesu? Pozdrawiam, Rita

Re: Dotacja założycielska dla istniejącego już działalności gospodarczej prowadzonej dodatkowo?

Napisany przez EuroPaule
Cześć Rita, jeśli myślisz o dotacji na rozpoczęcie działalności od urzędu pracy, to pierwszym warunkiem jest być bezrobotnym. Podczas bezrobocia możesz prowadzić działalność gospodarczą dodatkowo i w międzyczasie, z zachowaniem określonych terminów, ubiegać się o dotację na rozpoczęcie działalności, aby oficjalnie przejść do samozatrudnienia na pełny etat. Należy jednak dokładnie omówić to z pracownikiem urzędu pracy, ponieważ dotacja od niedawna wydaje się być tylko możliwą usługą. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rita, dowiedziałem się od mojej sąsiadki, która kiedyś miała z tym do czynienia, że musiała odbyć wiele rozmów w urzędach powiatowych, gminnych i federalnych. Osiągnęła cel, ale żeby tam dotrzeć, musiała podjąć wiele formalności. A jeśli się uda, nie zapomnijcie, że będziecie ciągle kontrolowani przez te urzędy. Powodzenia i pozdrowienia, Tobias

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata