Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Skąd pochodzą darmowe bankomaty w centrach handlowych?

Napisany przez ADMCI4
To już wcześniej zauważyłem, jednak dopiero wczoraj poczułem potrzebę bardziej zgłębić tę kwestię. Mój syn ma 15 lat i wczoraj był w mieście z przyjaciółmi, gdzie w jednym z bankomatów na dworcu wypłacił pieniądze. Wyglądało na to, że nie było jasne, do jakiego banku należy ten bankomat. Teraz prawdopodobnie będzie musiał zapłacić opłatę w wysokości 5 euro za tę wypłatę, mimo że dostaje tylko 25 euro kieszonkowego na swoje konto. Zakładał, że tego typu wolne bankomaty mogą być używane bez opłat przez wszystkich, ponieważ nie było na nich nic innego napisane. W takich przypadkach kim są operatorzy? Pozdrawiam serdecznie, Padre

Napisany przez degere
Cześć Ojcze, to naprawdę irytujące - ale twojemu synowi należy uważać na to w przyszłości. Bankomaty są często umieszczane przez różne banki w takich miejscach - i dzięki nim zarabiają. 5€ to już dolna granica... Właśnie w zeszłym tygodniu przedstawiciele niemieckich banków spotkali się, aby uprościć tę kwestię. Niestety nie doszło do żadnego realnego porozumienia - poza tym, że koszty wypłaty powinny być wyświetlane z góry. Twój syn będzie bezpieczny, gdy weźmie pieniądze z banku, w którym prowadzone jest jego konto. W jakim banku jest to konto?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, jak już sam nazwa wskazuje, ma jeszcze szczęście, że musi zapłacić za to tylko 5 euro. Większość banków, które są dobrze umieszczone... to zazwyczaj Reisebank, Bankhaus Lenz i Augustiner Bank. Przy dworcach kolejowych można zakładać, że jest to Reisebank, z niewielkimi wyjątkami. Jeśli masz zamiar zadzwonić tam... lepiej tego nie rób... musiałem kiedyś to zrobić i nigdy jeszcze w życiu nie spotkałem się z taką niefleksybilnością! esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata