Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Gdzie mogę zrezygnować z ubezpieczenia kredytu ratalnego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć!!! Kiedy trzy lata temu wziąłem kredyt, bank chciał, żebym również wykupił ubezpieczenie na wypadek śmierci. Za to odpowiada ubezpieczyciel, ale umowa została zawarta przez bank. Ponieważ w przyszłym miesiącu otrzymam wypłatę z umowy oszczędnościowej, chciałbym spłacić pozostałą część kredytu. W związku z tym nie będę już potrzebował ubezpieczenia. Przyjaciel poradził mi, żebym złożył odrębne wypowiedzenie, aby odzyskać trochę pieniędzy. Ale kto jest teraz odpowiedzialny? Powinienem złożyć wypowiedzenie umowy u ubezpieczyciela czy u banku? Pozdrowienia, Fritschi

Re: Gdzie mogę zrezygnować z ubezpieczenia kredytu ratalnego?

Napisany przez degere
Cześć Fritschi, Zawarcie ubezpieczenia na życie było pewnie częścią umowy kredytowej, prawda? Istnieje możliwość, że ubezpieczenie wygasa wraz ze spłatą kredytu. Bardzo prawdopodobne jest, że nie otrzymasz z tego żadnych pieniędzy, ponieważ prawdopodobnie jest to czysty plan ryzyka. Sugerowałbym złożenie wypowiedzenia (lub przynajmniej zapytanie) w banku. Pozdrowienia, Jan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata