Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Możliwości wierzyciela przy spłacie pożyczki prywatnej

Napisany przez ADMCI4
Mój szwagier ma poważne problemy finansowe i chciałby, abym mu pomógł. Chętnie bym to zrobił, ale w ramach rzeczywistej pożyczki prywatnej. Problem polega na tym, że nie wiem, w jaki sposób mój szwagier faktycznie chce oddać pieniądze. Chciałbym więc dowiedzieć się tutaj, jakie mam opcje, aby w razie czego odzyskać pieniądze. Czy muszę sporządzić formalną umowę pożyczki, aby ewentualnie móc podjąć kroki prawne? Czy ta umowa musi być gdzieś poświadczona?

Re: Możliwości wierzyciela przy spłacie pożyczki prywatnej

Napisany przez degere
Cześć, Umowa kredytowa jest moim zdaniem bardzo ważna i reguluje również zwrot środków. W tym celu użyłbym szablonu znalezionego w internecie. Z twojego opisu wynika, że możesz się spodziewać, iż nie odzyskasz całej swojej gotówki. W przypadku problemów z egzekucją czy coś w tym stylu, raczej odniesiesz niewielki sukces - ponieważ wielu przed tobą już tak próbowało. Często zdarza się, że problemu nie da się rozwiązać na tej samej płaszczyźnie. (Problemy finansowe nie za pomocą finansów) Być może można mu pomoże w radzeniu sobie z dotychczasowymi wierzycielami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata