Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Na jakie koszty budowy mogę sobie pozwolić?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy Forum! Od dłuższego czasu marzy mi się zbudowanie domku i zamieszkanie w nim z moją rodziną. Chciałbym jednak uniknąć nadmiernych kosztów i nadal komfortowo żyć po zrealizowaniu tego projektu. Chciałbym wiedzieć, jakie mogą być ogólne koszty związane z takim przedsięwzięciem. Czy istnieje sposób, aby to ustalić, nie będąc od razu w kontakcie z bankiem? Do finansowania będę musiał się zwrócić na etapie późniejszym. Czy ktoś ma jakieś wskazówki? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam, Leander

Napisany przez ADMCI4
Cześć Leander. Zakładam, że obecnie ponosisz koszty wynajmu. Pewnie wiesz, ile pieniędzy zostaje na końcu miesiąca (uwzględniając rezerwy na inne wydatki). Te dwie kwoty są ogólnym wyznacznikiem tego, jaki może być miesięczny limit kosztów związanych z kredytem i innymi wydatkami, aby nie przekroczyć swoich możliwości.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Leanderze, drogi jeszcze jeden gościu, Kaltmiete jest jednym aspektem, nadmiarowe pieniądze na końcu miesiąca to inny, ale obecne składki oszczędnościowe są również interesujące, ponieważ sądzę, że zachowanie inwestycyjne ulegnie zmianie! Jeśli dotychczas oszczędzano na coś, teraz będzie to spłata czegoś, a to nie mogą być te same formy inwestycji, dlatego większość pieniędzy z dotychczasowych oszczędności (m.in. umowy oszczędnościowe budowlane, często kilka bezsensownych polis na życie, podczas gdy płaci się czynsz, itp.) stanie się dostępna. Miesięczna rata do dyspozycji jest jednak tylko częścią prawdy, ponieważ skąd klient bez fachowej porady ma wiedzieć, jak przyporządkować wycenę inwestycji z tej raty? Leander twierdzi, że wizyta w banku (lepiej byłoby udać się do niezależnego pośrednika finansowego) przy finansowaniu nadal wystąpi na etapie odpowiedni, ja mam zupełnie inne zdanie!!!! Już teraz rola kredytodawcy hipotecznego i nieruchomościowego jest znacząca, ponieważ może on na podstawie dostępnej raty odzwierciedlić sumę, która maksymalnie może/powinna zostać wydana, a następnie poszukiwania odpowiedniej nieruchomości będą się kierować!!! Inaczej nie wiedziałbym, jak można tam określić wartości, które są rzetelne i gdzie poszukiwanie nie będzie błędne ani krętactwem!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata