Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: DKB - Pytania, które nie są objęte w pytaniach często zadawanych.

Napisany przez sirbender
Cześć, mam kilka pytań dotyczących produktu DKB Cash. Otrzymuje się rachunek bieżący i kartę Visa. Dodatkowo otrzymuje się kartę debetową. W obszarze bankowości internetowej DKB istnieje tak zwane konto internetowe. Czy jest ono tożsame z moim rachunkiem bieżącym? Obecnie nie używam rachunku bieżącego jako rachunku na wynagrodzenie. Na rachunku bieżącym/koncie internetowym nie ma żadnych środków. Jednak na karcie Visa znajduje się wystarczająca ilość pieniędzy. Co się stanie, jeśli przekroczę stan konta bieżącego/konta internetowego? Czy kwota ujemna zostanie automatycznie spłacona z mojego konta kart kredytowych, jeśli posiada ono odpowiednią kwotę, czy też muszę stale ręcznie przesyłać pieniądze na rachunek bieżący? Jeśli wypłacę pieniądze z bankomatu za pomocą karty debetowej, czy mój rachunek bieżący zostanie automatycznie obciążony? Czy obciążenie w systemie polecenia zapłaty spowoduje obciążenie mojego rachunku bieżącego czy mojej karty/konta Visa? Dzięki, sb

Napisany przez ProperSoul
sirbender pisze: Cześć, mam kilka pytań dotyczących produktu DKB Cash.
Cześć, postaram się pomóc tak dobrze, jak potrafię. Cytat od sirbender Otrzymuje się konto osobiste oraz kartę Visa. Dodatkowo otrzymuje się kartę debetową. W obszarze bankowości internetowej DKB istnieje konto internetowe. Czy jest ono tożsame z moim kontem osobistym? konto internetowe to to samo co konto osobiste, tak. Działa dokładnie tak samo. Cytat od sirbender Obecnie nie korzystam z konta osobistego jako konta wynagrodzenia. Nie ma na nim środków pieniężnych. Na karcie Visa znajduje się jednak wystarczająca ilość środków. Co się stanie, jeśli przekroczę stan konta osobistego/konta internetowego. Czy niedobitki automatycznie zostaną pokryte z mojego konta na kartę kredytową, jeśli ta posiada odpowiednie środki, czy muszę stale ręcznie przekazywać środki na konto osobiste? Jak mi wiadomo, musisz ręcznie wyrównać saldo na koncie internetowym/koncie osobistym. To jednak naprawdę nie jest wielka sprawa. Cytat od sirbender Jeśli wypłacam gotówkę z bankomatu kartą debetową, czy moje konto osobiste zostanie obciążone automatycznie? Wypłata gotówki z bankomatu kartą debetową jest BARDZO droga przy Koncie DKB Cash. Darmowo można to zrobić tylko kartą Visa we wszystkich bankomatach na całym świecie z logo VISA. Cytat od sirbender Czy polecenie zapłaty obciąża moje konto osobiste czy moją kartę Visa/konto? Polecenia zapłaty zazwyczaj obciążają konto osobiste. Cytat od sirbender Dzięki, sb Z przyjemnością. Mam nadzieję, że udało mi się odpowiedzieć na większość Twoich pytań. Jeśli masz dodatkowe pytania, śmiało pytaj. Pozdrowienia propersoul

Napisany przez sirbender
Dziękuję za bardzo pomocną odpowiedź. DKB trochę mnie pomieszało ze swoim nieco nietypowym systemem. Kiedy mówisz: obciążenie w ramach bezgotówkowego płatności ląduje zazwyczaj na koncie bieżącym. Czy oznacza to, że obciążenia bezgotówkowe bezpośrednio na koncie Visa są zasadniczo możliwe? Raczej nie, prawda? Dzięki, sb

Napisany przez ProperSoul
Muszę przyznać, że DKB Cash używam tylko jako drugiego konta. Obciążenia na moim koncie przechodzą z innego konta bieżącego. Czy obciążenia bezpośrednio z konta VISA są możliwe, niestety nie wiem. Ale myślę, że raczej to nie jest możliwe. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Płatności z karty Visa są wewnętrznie nazywane poleceniem zapłaty... ale chyba masz na myśli polecenie zapłaty, które jest ogólnie znane, jak na przykład rachunek telefoniczny itp. W DKB możliwe jest obciążenie tylko rachunku bieżącego... NIE karty Visa

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata