Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto chronione

Napisany przez Punica
Cześć wszystkim! Zanim zadam moje pytanie, kilka istotnych informacji: 1. 640€ Bafög 2. 340€ wynagrodzenie z pracy 400-euro-Job 3. Postanowienie Sądu Rejonowego, że zarówno 1. jak i 2. kwota są niepodlegające zajęciu. 4. konto bieżące zostało przekształcone w konto P-konto. Teraz problem konto zostało przekształcone na P-konto 02.08. i wpłynęła na nie kwota 220 € jako STARTBUCHUNG PSK. 31.08. wpłynęły Bafög i wynagrodzenie. Bafög w kwocie: 524 € (co tłumaczę odwiedzeniem 1.) oraz 340 € wynagrodzenie. Według banku otrzymałem więc następujące wpłaty: 220 € przeniesienie z powodu zmiany na ochronę przed zajęciem, 524 € Bafög oraz 340 € wynagrodzenie. Suma wynosi 1104 €. Różnica do 985 € kwoty wolnej na koncie P-konto została teraz zaksięgowana jako UMBUCHUNG PFAENDBARES GUTHABEN z mojego konta. Drugi problem: W ciągu dwóch miesięcy otrzymałem mniej Bafög. To zostanie skorygowane. Na 30.09. otrzymam zwrot w wysokości 230,40 euro. Otrzymam więc 640€ + 340€ + 230,40€ wpłaty. Łącznie 1210 euro. Jednak 230 euro dotyczą sierpnia i września zgodnie z decyzją Bafög. Czy więc nadpłaconą kwotę również pobiorą, czy mam jakąkolwiek szansę przedłożyć dowód na okres pobierania świadczeń? A co z wewnętrznym przeniesieniem pieniędzy? To chyba nie tak powinno działać! Bardzo dziękuję!

Re: konto chronione

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, jeśli kwota wolna od zajęcia komorniczego została przekroczona w danym miesiącu... wówczas bank musi przelać kwotę, jeśli istnieje wierzyciel powiązany z kontem. Te 220 euro wydają się jednak być z poprzedniego miesiąca, czy konto P zostało całkowicie otwarte na nowo? W takim przypadku został ci tylko sposób do Sądu Okręgowego z wszystkimi dowodami, że coś poszło nie tak przy płatności Bafög i składniki muszą zostać zwrócone retroaktywnie... dadzą ci wyrok, w którym zostanie razowo zwiększona kwota ochrony przed zajęciem komorniczym... będziesz musiał przedstawić to bankowi na czas i będziesz mógł dysponować tymi pieniędzmi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata